Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell komt met Windows 8 tablets

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2012, 18:30 CategorieBesturingssystemen

CFO Brian Gladden van Dell heeft tijdens een investeerdersbijeenkomst gezegd dat Dell hoe dan ook met een range Windows 8 producten komt, waaronder tablets. “De eerste ultrabooks en all-in-one tablets zullen in het 4de kwartaal van 2012 en het begin van 2013 op de markt komen”, zei hij.

Dell kan een solide strategie goed gebruiken omdat het bedrijf in het tweede kwartaal van 2012 22 procent minder verkopen realiseerde. We kunnen dus een aantal ultrabooks en tablets verwachten. Naar alle waarschijnlijkheid zullen het ‘ normale’  tablets en meer premium designs zoals de Surface van Microsoft worden.

Surface

Gladden had ook nog wat te zeggen over de Surface reeks van Microsoft. De CEO’s van Acer, HP en Lenovo hebben zich al uitgelaten over het plan van Microsoft om haar eigen tablet te lanceren, en nu Dell dus ook.

Gladden was net als de CEO’s van HP en Lenovo overtuigd van de kracht van zijn eigen producten. Hij vertelde dat hij veel heeft gepraat over Microsoft om te begrijpen waarom ze zelf met een tablet kwamen. Wat dat heeft opgeleverd zei hij niet, maar hij denkt wel dat er genoeg kansen zijn voor andere fabrikanten. Gladden concludeerde: “Er zijn genoeg kansen voor verschillende producten. Tegen het eind van 2012 zul je een heleboel verschillende producten zien die voor ieder wat wils bieden.”

Tot nu toe heeft alleen Acer zich niet positief uitgelaten over de plannen van Microsoft om haar eigen Windows 8 tablet te lanceren, maar de andere fabrikanten zijn overtuigd van hun eigen producten en menen dat Microsoft “gewoon een concurrent”  is.

Welke Windows 8 tablets Dell precies gaat verkopen is natuurlijk nog even afwachten. Misschien dat ze op de IFA 2012 beurs in Berlijn meer details gaan vrijgeven. Andere reeds aangekondigde Windows 8 tablets kun je ook vinden op onze website.

Via: TheVerge.com

  • Delen:

Reacties

  1. tmp
    22 augustus, 2012 om 19:48

    goede zet had ik wel verwacht van Dell dat ze mee zouden doen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.