Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell toont XPS 10 tablet met Windows RT en XPS 12 Duo met keyboard

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 11:16 CategorieHardware

We hebben in de afgelopen 24 uur bijna alle grote fabrikanten al voorbij zien komen en nu is het de beurt aan Dell. De Amerikaanse fabrikant heeft tijdens IFA 2012 een aantal nieuwe producten aangekondigd, waaronder de XPS 10 tablet die draait op Windows RT en de XPS Duo 12 die draait op Windows 8 en beschikt over een convertible keyboard.

Dell heeft tijdens de persconferentie helaas veel details voor zichzelf gehouden maar we kunnen in ieder geval het verschil tussen de modellen duidelijk maken.

De Dell XPS 10 is namelijk een stand-alone tablet met afneembaar keyboard dock en beschikt over een 10 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Binnenin vinden we een nog onbekende ARM processor van Qualcomm en vandaar ook dat de tablet draait op het voor ARM geoptimaliseerde Windows RT. Verder beschikt de tablet onder meer over een microUSB poort, een microSD card reader, Bluetooth en Wifi. Volgens Dell moet het apparaat op een volle batterij minimaal 20 uur meegaan.

De Dell XPS 12 Duo is een zogenaamde convertible tablet. Dit houdt in dat er een keyboard in het apparaat verwerkt is zoals je bij een normale laptop ziet maar dat het display omgeklapt kan worden waardoor je de tablet stand-alone kunt gebruiken. Het apparaat beschikt over een 12.5 inch Full HD display, een aluminium behuizing, een carbon fiber frame rondom het display, de keuze uit een Intel Core i7 processor of lager, Bluetooth, Wifi en diverse aansluitingen. De tablet draait op de volledige versie van Windows 8.

De prijs en beschikbaarheid van beide modellen is nog niet bekendgemaakt.

Wil je meer weten over de verschillende versies van Windows 8? Lees dan ons artikel over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT.

Bron: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.