Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dolby Digital Plus moet audiokwaliteit tablets verbeteren

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2012, 10:15 CategorieHardware

Over de kwaliteit van speakers op tablets kan men in de meeste gevallen kort zijn. Het geluid dat de speakers produceren is vaak zacht, blikkerig en krassend. Ook de positionering is vaak niet goed. In principe logisch, vanwege de beperkte ruimte is het veelal niet mogelijk om speakers van degelijke kwaliteit in te bouwen. Toch denkt Dolby een geschikte oplossing te hebben gevonden voor dit veel voorkomend obstakel.

Tablet als multimedia apparaat

Het matig tot slechte geluid is juist zo jammer omdat een tablet hét perfecte mobiele multimedia apparaat is. Een tablet is compact, veelzijdig en functioneel, vooral het kijken van films of het beluisteren van muziek is ideaal voor als je lange tijd onderweg bent. Toch zijn deze twee functies niet of nauwelijks mogelijk zonder het gebruik van een koptelefoon of oortjes. Dolby, jawel, het bedrijf achter al die audio softwaresystemen, brengt een nieuwe versie van zijn Digital Plus technologie uit voor tablets, smartphones en laptops met als doel het geluidskwaliteit te versterken en te verbeteren.

De technologie zou compatibel zijn met Windows 7, Windows 8 en Android. Dolby heeft echter aangegeven dat het niet mogelijk is om de software op ieder apparaat te kunnen gebruiken, dit in verband met het afstemmen van de software op de tablet. Fabrikanten nemen dus een licentie af bij Dolby waarna de software afgestemd wordt op de tablet.

De toekomst

Engadget heeft reeds een demonstratie van Dolby gekregen en deze in een video vastgelegd. Zoals je hieronder ziet kun je duidelijk het verschil horen tussen het in/uitschakelen van Dolby Digital Plus. Bij het inschakelen wordt het geluid versterkt en tevens verbeterd waardoor het in de toekomst ook mogelijk is een film te kijken op de achterbank van de auto zonder die onhandige oortjes of koptelefoon. Vooralsnog is het een toekomstkwestie maar wel één die al binnen enkele maanden werkelijkheid lijkt te worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.