Eerste prijs ASUS Vivo Tab RT met Windows RT duikt op: 799 euro

31 augustus 2012 2 Minuten 7 Reacties
ASUS-Vivo-Tab-RT

Eind oktober is het zover; dan worden de eerste Windows 8 en Windows RT tablets gelanceerd. We hebben er deze week al een hele hoop voorbij zien komen en twee interessante modellen komen uit de hoge hoed van ASUS. De fabrikant toonde deze week de Vivo Tab RT en de Vivo Tab. Beide modellen worden dit jaar nog op de markt verwacht maar een prijs had ASUS nog niet.

Prijs ASUS Vivo Tab RT

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat ASUS met de prijsstelling van beide tablets nog even wilde wachten en de prijs van de nieuwe (volgende generatie) iPad als referentie wilde nemen. Toch lijkt nu al duidelijk wat de prijs ongeveer gaat worden. De Nederlandse winkel Tabletcenter.nl heeft namelijk de Vivo Tab RT, de variant met een ARM processor en Windows RT als besturingssysteem, reeds online gezet voor een prijs van 799 euro. Het gaat in dit geval om een 32GB exemplaar, zonder 3G functie voor mobiel internet, maar met keyboard dock.

Waar de gisteren besproken connectie met de prijs van de iPad dan vandaan komt blijft de vraag want deze prijs ligt een stuk hoger dan een 32GB Wifi-only iPad en ik verwacht niet dat Apple haar prijzen zal verhogen met de komst van een nieuw model. Natuurlijk hebben we even contact gezocht met Tabletcenter om de redenatie achter de prijs te achterhalen. Onze contactpersoon gaf aan dat het inderdaad nog niet 100 procent gegarandeerd is maar dat de kans groot is dat dit de juiste prijs zal zijn.

Prijzen Windows 8 tablets

Als we er even vanuit gaan dat het 799 euro gaat worden dan begint langzaam maar zeker duidelijk te worden wat de Windows 8 en Windows RT tablets gemiddeld gaan kosten. Samsung onthulde deze week de ATIV Tab met Windows RT die voor 699 euro te koop zal zijn, Toshiba gaf aan dat de Satellite U920t met Windows 8 en uitschuifbaar keyboard voor 1.199 euro te koop zal zijn, de Samsung ATIV Smart PC’s met Windows 8 worden in de markt gezet voor een prijs vanaf 849 euro en Sony’s VAIO Duo 11 tablet met Windows 8 en slider keyboard zal zo’n 1.400 euro gaan kosten.

Kortom, het lijkt erop dat de Windows RT modellen ergens tussen de 600 en 800 euro gaan kosten, wellicht met uitzondering van Microsoft Surface tablet, en dat de Windows 8 modellen een prijs tussen de 850 en 1.200 euro gaan krijgen.

Reacties (7)