Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste prijs ASUS Vivo Tab RT met Windows RT duikt op: 799 euro

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 12:26 CategorieHardware

Eind oktober is het zover; dan worden de eerste Windows 8 en Windows RT tablets gelanceerd. We hebben er deze week al een hele hoop voorbij zien komen en twee interessante modellen komen uit de hoge hoed van ASUS. De fabrikant toonde deze week de Vivo Tab RT en de Vivo Tab. Beide modellen worden dit jaar nog op de markt verwacht maar een prijs had ASUS nog niet.

Prijs ASUS Vivo Tab RT

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat ASUS met de prijsstelling van beide tablets nog even wilde wachten en de prijs van de nieuwe (volgende generatie) iPad als referentie wilde nemen. Toch lijkt nu al duidelijk wat de prijs ongeveer gaat worden. De Nederlandse winkel Tabletcenter.nl heeft namelijk de Vivo Tab RT, de variant met een ARM processor en Windows RT als besturingssysteem, reeds online gezet voor een prijs van 799 euro. Het gaat in dit geval om een 32GB exemplaar, zonder 3G functie voor mobiel internet, maar met keyboard dock.

Waar de gisteren besproken connectie met de prijs van de iPad dan vandaan komt blijft de vraag want deze prijs ligt een stuk hoger dan een 32GB Wifi-only iPad en ik verwacht niet dat Apple haar prijzen zal verhogen met de komst van een nieuw model. Natuurlijk hebben we even contact gezocht met Tabletcenter om de redenatie achter de prijs te achterhalen. Onze contactpersoon gaf aan dat het inderdaad nog niet 100 procent gegarandeerd is maar dat de kans groot is dat dit de juiste prijs zal zijn.

Prijzen Windows 8 tablets

Als we er even vanuit gaan dat het 799 euro gaat worden dan begint langzaam maar zeker duidelijk te worden wat de Windows 8 en Windows RT tablets gemiddeld gaan kosten. Samsung onthulde deze week de ATIV Tab met Windows RT die voor 699 euro te koop zal zijn, Toshiba gaf aan dat de Satellite U920t met Windows 8 en uitschuifbaar keyboard voor 1.199 euro te koop zal zijn, de Samsung ATIV Smart PC’s met Windows 8 worden in de markt gezet voor een prijs vanaf 849 euro en Sony’s VAIO Duo 11 tablet met Windows 8 en slider keyboard zal zo’n 1.400 euro gaan kosten.

Kortom, het lijkt erop dat de Windows RT modellen ergens tussen de 600 en 800 euro gaan kosten, wellicht met uitzondering van Microsoft Surface tablet, en dat de Windows 8 modellen een prijs tussen de 850 en 1.200 euro gaan krijgen.

 • Delen:

Reacties

 1. Sam Rijver
  31 augustus, 2012 om 13:17

  Ik dacht zelfs dat ze op die nieuwe iPad mini doelde. Hoop maar dat dat nieuwe ding geen 700 euro gaat kosten :)

 2. Henzie
  02 september, 2012 om 10:27

  Belachelijk hoge prijs ik dacht dat de tablets met de iPad moesten concurreren.

  • Martijn Chel
   02 september, 2012 om 11:51

   Daarom hou ik nog wel een slag om de arm, maar bijv. Samsung heeft reeds 699 euro bevestigd voor de ATIV Tab en zelfs dat is ruim te veel.

 3. Harold
  03 september, 2012 om 23:10

  Ik heb de Asus T700 (Android ICS) met toetsenbord gekocht in een aktie voor € 634,-en deze heeft full HD en 64 GB. Normaal kost deze € 699,- Waarom dan onder Windows-RT een kleine € 100,- duurder???

  • Martijn Chel
   04 september, 2012 om 0:11

   Een logische verklaring is dat ASUS voor Android niks betaalt en voor Windows netjes een kleine 100 dollar aan Microsoft moet afdragen.

   • Harold
    04 september, 2012 om 1:57

    Ahhhhh I see. Desalniettemin is het prijsverschil wel groot alleen maar omdat het onder Windows draait. Ik denk dat ze zichzelf uit de markt prijzen, maar ze zullen wel mee moeten met de andere aanbieders.
    Overigens wel een mooie tablet. Eens zien wat er allemaal eind oktober op de markt komt.

One Trackback

 1. By Eerste prijs ASUS Vivo Tab RT met Windows RT duikt op: 799 euro | Information Technology on 4 september, 2012 at 08:33

  […] referentie wilde nemen. Toch lijkt nu al duidelijk wat de prijs ongeveer gaat worden. Read more on Tablets Magazine Gerelateerde Berichten:CEO Acer waarschuwt Microsoft over Surface tabletsAMD duikt met Trinity […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.