Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google: “Apple vs Samsung uitspraak heeft weinig te maken met core Android”

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2012, 11:20 CategorieAndroid

Eerder deze week kwam er een (voorlopige) uitspraak in de zaak tussen Apple en Samsung. De jury besloot dat Samsung inbreuk heeft gemaakt op verschillende patenten van Apple, voornamelijk op het gebied van smartphones. Hoewel je zou denken dat dit invloed zal hebben op andere Android fabrikanten en Android an sich valt dit volgens Google reuze mee.

Google heeft gisteren een officiële reactie gegeven op de uitspraak in de rechtszaak tussen Apple en Samsung. Hierin laat de internetgigant weten dat de meeste patenten waarop Samsung inbreuk zou maken weinig te maken hebben met de stock Android software. Kortom, het zouden aanpassingen zijn die Samsung zelf geïmplementeerd heeft op smartphones en tablets. Hieronder vind je de volledige reactie van Google.

The court of appeals will review both infringement and the validity of the patent claims. Most of these don’t relate to the core Android operating system, and several are being re-examined by the US Patent Office. The mobile industry is moving fast and all players — including newcomers — are building upon ideas that have been around for decades. We work with our partners to give consumers innovative and affordable products, and we don’t want anything to limit that.

Uit de reactie kunnen we daarnaast ook halen dat Google het, vanzelfsprekend, niet helemaal eens is met de uitspraak. Het bedrijf stelt dat de mobiele industrie dynamisch is en snel groeit. Alle spelers in de markt bouwen verder op ideeën die al decennia aanwezig zijn. Google wil niet dat iets de mogelijkheid om innovatieve en betaalbare producten aan te bieden aan consumenten in de weg staat.

Google lijkt zich dus niet al teveel zorgen te maken over Android an sich maar legt de ‘fout’ voornamelijk bij Samsung. Dit is, zo blijkt nu, redelijk logisch aangezien de jury haar oordeel grotendeels heeft gebaseerd op een e-mail die Google ooit naar Samsung gestuurd heeft. Daarin gaf Google Samsung een waarschuwing om te stoppen met het kopiëren van bepaalde elementen van de iPhone aangezien dit later problemen zou kunnen opleveren. Samsung heeft hier geen gehoor aan gegeven maar was zich dus in een vroeg stadium al bewust van het feit dat Apple hier stappen over zou kunnen ondernemen.

Bron: BBC & CNET

 • Delen:

Reacties

 1. Daan
  28 augustus, 2012 om 13:17

  Tja…dat mailtje…
  Is misschien wel het belangrijkste dat tegen samsung gebruikt wordt…
  Ze waren immers van begin af aan op de hoogte van het feit dat ze niet goed bezig zijn.
  Eigen schuld dikke bult zou ik zeggen.
  Maar dan nog vind ik dat de jury uitslag niet eerlijk is.
  Dat hele patentengebeuren is dus behoorlijk ingewikkeld, maar in Amerika kunnen ze daar schijnbaar heel snel beslissingen over nemen.
  Google is niet ongerust melden ze maar ik ben benieuwd in hoeverre apple kan gaan nu.
  Ik ben een beetje aan het rondneuzn voor een nieuw tappie maar op dit moment weet ik eigelijk niet voor welk besturingsysteem ik moet gaan…..
  windows 8 staat nu ook voor de deur dus ik denk dat ik toch wel ff ga wachten tot zeker volgend jaar.
  Maar mijn voorkeur is alijd android geweest…maar goed…….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.