Google en ASUS verwachten dit jaar 3 miljoen Nexus 7 tablets te verschepen

03 augustus 2012 1 Minuut 13 Reacties
Google-Nexus-7

In Nederland kunnen we er nog niet voor naar de winkel maar de Nexus 7 tablet is in landen als de VS en de UK nauwelijks aan te slepen. Natuurlijk niet heel vreemd aangezien het apparaat is uitgerust met de nieuwste versie van Android, over interessante hardware specificaties beschikt en daarbij te koop is voor en aantrekkelijke prijs van 199 dollar.

ASUS en Google houden voorlopig de lippen nog stijf op elkaar wat betreft de verkochte aantallen maar we kunnen wel een inschatting maken van wat de fabrikanten verwachten te verkopen. Volgens bronnen van Digitimes heeft ASUS in ieder geval 3 miljoen Tegra 3 chipsets gereserveerd bij Nvidia en deze zouden allemaal bestemd zijn voor gebruik in de Nexus 7. Dit zou betekenen dat ASUS en Google verwachten dit jaar minimaal 3 miljoen tablets te verschepen, plus de exemplaren die al verkocht zijn tot nu toe.

Het is niet geheel onbelangrijk voor zowel ASUS als Google om de Nexus 7 voldoende op voorraad te houden en daadwerkelijk te verkopen want de concurrentie staat om de hoek. Zo hebben diverse fabrikanten, waaronder Acer en Huawei, al tablets aangekondigd die in hetzelfde prijssegment gelanceerd zullen worden. Wellicht de twee belangrijkste concurrenten, Amazon en Apple, hebben nog niks officieel aangekondigd maar als we de geruchten mogen geloven zal Apple na de zomer met een iPad Mini komen en lanceert Amazon meerdere Kindle Fire tablets.

ASUS Nexus 7

Wil je meer weten over de Nexus 7? Lees dan onze uitgebreide review van de Nexus 7 of bekijk alle specificaties, recente reviews en nieuwtjes op de productpagina van de ASUS Nexus 7.

 

Reacties (13)