Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google gestart met cadeaubonverkoop voor de Play Store in Amerika

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2012, 10:24 CategorieAndroid

Een kleine week geleden werd al duidelijk dat Google op het punt stond cadeaubonnen voor de Play Store te lanceren. Cadeaubonnen of giftcards zijn een erg welkome toevoeging voor het Android ecosysteem en gisteren was het dan zover. Google heeft officieel bekend gemaakt dat de bonnen er komen en waar ze gekocht kunnen worden.

Helaas is deze nieuwe betaalmogelijkheid in eerste instantie alleen beschikbaar in Amerika. Google heeft bekend gemaakt dat de bonnen bij een select groepje winkels verkocht zullen worden en dat er kaartjes met een waarde van $10, $25 en $50 zijn. Deze kaartjes kunnen gebruikt worden om muziek, apps, boeken en andere content uit de Play Store aan te schaffen. Het inwisselen van een kaartje kan via een speciaal Play Store menu waar het krediet bijgeschreven wordt op je account maar de kaartjes kunnen ook ingewisseld worden tijdens het afrekenprocess van betaalde content uit de Play Store. Het tegoed dat eventueel overblijft zal daarna beschikbaar zijn in je account. Voor de bigspenders is de limiet van krediet op je Play Store account op $2.000 gezet. Meer informatie vind je op de speciale pagina die Google online heeft gezet.

Dit is een nieuwe stap die ons hopelijk dichterbij beschikbaarheid van deze betaalmogelijkheid in Nederland brengt. Het gemak van dit soort kaartjes is voor zowel consumenten als developers wereldwijd erg gewild en kan een hoop consumenten in staat stellen legaal content te kopen uit de Play Store. In de hoop dat de kaartjes snel naar Nederland komen zullen wij de verschillende sites en geruchten goed in de gaten houden en jullie via deze weg informeren. Voor nu alleen Amerika dus.

Via: AndroidAndMe

 • Delen:

Reacties

 1. Woout
  22 augustus, 2012 om 10:49

  Goede (noodzakelijke) stap van Google, nu gaat hopelijk voor de developers alles een stuk legaler. Maar ik denk dat het te laat is..

  • Sam Rijver
   22 augustus, 2012 om 10:51

   Zeker heel laat. Maar te laat gaat denk ik niet op omdat ook zonder die kaartjes er groei was, zal dus sowieso een goede zet in de rug worden voor Android lijkt me.

   Beter laat dan nooit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.