Google komt eindelijk met giftcards voor de Play Store

16 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
android-gifst-cards

Goed nieuws voor het Android ecosysteem vandaag. Alle signalen lijken erop te wijzen dat Google eindelijk giftcards voor de Play Store gaat introduceren. Helaas is het nog niet duidelijk of we in Nederland ook onze adem in kunnen gaan houden.

Het internet buzzed er vandaag vrolijk op los met het nieuws over Google en de giftcards die ze op de markt lijken te gaan brengen. Het begon vanmorgen met een .apk (een manier waarop app verpakt is) die eens van dichtbij was bekeken. Daarin waren de eerste tekenen te vinden dat Google van plan is krediet kaartjes in de winkel te verkopen. Die vermoedens zijn in een latere post nog eens bevestigd door heus fotomateriaal van de (verpakking van) de kaartjes.

Zover ik heb kunnen lezen zijn er nog geen directe aanwijzingen dat Google ook buiten Amerika deze kaartjes gaat introduceren. Maar dat we alleen foto’s met een dollar teken hebben gezien zegt weinig, hoop ik. De komst van deze kaartjes is natuurlijk enorm welkom. Zowel consumenten als developers zitten al tijden op deze oplossing te wachten want het verlaagd de drempel van aanschaf voor een consument enorm, wat natuurlijk weer erg goed is voor de developer.

Giftcards vormen voor veel mensen een alternatief voor credit card gegevens omdat er via kaartjes een veel makkelijkere budgettering (voor jezelf of bijvoorbeeld kinderen) mogelijk is. Ook zijn iTunes giftcards al jarenlang een populair cadeautje in vele huishoudens. Als de lancering van deze kaartjes in een land waar de credit card zo populair is aanstaande lijkt, dan hoop ik dat wij als land waar de credit card helemaal niet populair is snel volgen.

Beter laat dan nooit natuurlijk.

Big scoop voor Androidcentral.com

Reacties (0)