Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Dell XPS 10 tablet en XPS 12 Duo convertible tablet

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 10:29 CategorieHardware

IFA 2012 staat niet zozeer in het teken van de stand-alone tablets maar van de zogenaamde hybride en convertible apparaten. Dit zijn in principe tablets die middels een keyboard dock of middels het omklappen van het scherm tot een laptop/ultrabook omgevormd kunnen worden. Dell heeft deze week twee van deze apparaten gelanceerd; de XPS 10 en de XPS 12 Duo.

Dell XPS 10

De XPS 10 is een 10 inch tablet waar een bijpassend keyboard dock op aangesloten kan worden. De tablet beschikt onder meer over een 10 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, een Qualcomm processor, twee USB poorten en een batterij die 10 uur mee moet gaan. Aangezien de tablet op een ARM processor draait zal deze worden uitgerust met Windows RT. MobileGeeks heeft de XPS 10 tijdens IFA 2012 even van dichtbij bekeken.

Dell XPS 12 Duo

De XPS 12 Duo is een wat geavanceerder apparaat. Ten eerste is het keyboard niet afneembaar maar kun je het scherm omklappen waardoor het keyboard onder het scherm verdwijnt. Daarbij beschikt het apparaat over een Full HD display dat ook een stuk groter is met 12.5 inch. Zelfs de afwerking is geavanceerder met aluminium en een carbon fiber frame.  De XPS 12 Duo draait op een Intel Core i5 processor (of lager) en maakt dus gebruik van Windows 8 als besturingssysteem. MobileGeeks maakte ook van dit model een korte video.

Prijs en beschikbaarheid

Helaas is nog niet bekend wanneer de apparaten op de markt verschijnen en tegen welke prijs.

  • Delen:
Dell XPS 10
Windows RT

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.