Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hands-on met de Samsung Galaxy Note II phablet

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 20:11 CategorieAndroid

Samsung heeft dit jaar tijdens IFA 2012 heel wat nieuwe producten gelanceerd, waaronder Een ATIV Tab tablet met Windows RT en twee ATIV Smart PC’s met Windows 8. Toch draaide het niet alleen maar om Windows 8. De Koreaanse fabrikant onthulde namelijk ook de langverwachte opvolger van de vorig jaar gelanceerde Galaxy Note phablet, de Galaxy Note II.

De nieuwe variant beschikt over een groter 5.5 inch display dat nog steeds gebruikmaakt van de Super AMOLED techniek. Het display is iets groter geworden maar de totale footprint van de Galaxy Note II is nagenoeg hetzelfde als die van zijn voorganger. De resolutie van het nieuwe model bedraagt 1.280 bij 720 pixels, in een 16:9 beeldverhouding. Verder beschikt de Galaxy Note II onder meer over een quad-core 1.6GHz processor van Samsung zelf, 2GB aan RAM en 16GB tot maximaal 64GB aan opslaggeheugen. Voor optimale foto’s en video’s is de phablet aan de achterzijde voorzien van een 8 megapixel camera en draadloze communicatie vindt plaats via Wifi, 3G/4G, NFC of Bluetooth.

De belangrijkste feature van de Galaxy Note II is natuurlijk nog steeds de S-Pen stylus. Hiermee kun je eenvoudig en nauwkeurig schrijven, tekenen en het apparaat bedienen. Samsung rust de Note II qua software ook uit met een aantal voor de S-Pen geoptimaliseerde applicaties, waaronder S Note. Daarnaast wordt software meegeleverd die het mogelijk maakt om meerdere vensters tegelijkertijd te gebruiken. Hiermee wordt multitasking nog eenvoudiger. Het geheel draait op Android 4.1 Jelly Bean, de nieuwste versie van Android.

Hands-on met de Galaxy Note II

Engadget heeft de kans gehad even met de Galaxy Note II te spelen (middels een vertegenwoordiger) en heeft daar onderstaande uitgebreide hands-on video van gemaakt.

Ook IDG News heeft de Galaxy Note II bij de stand van Samsung in handen gehad en heeft deze videobeelden verwerkt in een samenvatting van de belangrijkste features en functies.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note II verschijnt in het vierde kwartaal van dit jaar en heeft een adviesprijs die begint bij 699 euro. Benieuwd naar onze ervaringen met de eerste generatie? Bekijk dan de review van de Samsung Galaxy Note.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note II

 

 

 

 • Delen:

Reacties

 1. Aj
  03 september, 2012 om 1:07

  Weten jullie ook toevallig wanneer hij ongeveer verkrijgbaar zal zijn?

  • Martijn Chel
   03 september, 2012 om 9:32

   Volgens mij begin oktober.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.