Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP en Lenovo niet onder de indruk van Microsoft’s Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2012, 19:56 CategorieHardware

HP en Lenovo hebben laten weten dat ze, in tegenstelling tot Acer, niet bang zijn voor de Surface tablets van Microsoft. Beide fabrikanten menen dat hun producten beter zijn dan die van Microsoft en denken dat ze daarom niets te vrezen hebben.

Lenovo

De CEO van Lenovo, Yang Yuanqing, zegt het volgende: “Microsoft is slechts één van onze tegenstanders. We hebben nog steeds het vertrouwen dat we veel betere hardware maken dan wie dan ook.” Yuanqing is waarschijnlijk zo vol zelfvertrouwen vanwege de financiële resultaten van Lenovo. Over het eerste kwartaal van 2012 heeft Lenovo 30 procent meer winst gemaakt dan in dezelfde periode een jaar geleden. Ook verkoopt Lenovo op een haar na (0,7 procent minder dan HP) de meeste computers ter wereld.

HP

HP deelt de mening van Lenovo, alleen laat het bedrijf ook weten erg positief over het idee van de Surface te zijn. John Solomon, de CEO van HP, denkt dat de producten die HP gaat maken met gemak de strijd met de Surface zullen winnen. “Ik denk dat Microsoft simpelweg een statement wilde maken om te laten zien wat er mogelijk was met tablets. Onze relatie met Microsoft is in geen enkel opzicht veranderd. Sterker nog, ik denk dat het geweldig is dat Microsoft er vol voor gaat en laat zien wat er mogelijk is.” 

Daarnaast focust HP zich vooral op de zakelijke gebruiker. Het is dus erg onwaarschijnlijk dat HP een soortgelijk product als de Surface tablets zal maken. Voor de zakelijke gebruikers is een tablet toch echt iets te klein om productief op te zijn. Wel bestaat er de mogelijkheid dat HP komt met een Slate 8 tablet die gericht is op zakelijke gebruikers en bedrijven.

Meer Windows 8 tablets

Wij hebben alvast een overzicht van de tot nu toe aangekondigde Windows 8 tablets gemaakt. Tijdens de IFA 2012 zullen er waarschijnlijk meerdere tablets aangekondigd worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.