Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP onthult Envy x2 Windows 8 laptop/tablet hybride met keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 10:42 CategorieHardware

Waar we tijdens het Mobile World Congres in februari en tijdens de Consumer Electronics Show in januari voornamelijk stand-alone tablets zagen, wordt IFA 2012 voornamelijk aangegrepen om zogenaamde hybride modellen te introduceren. Bijna alle grote merken, waaronder Samsung, Toshiba, Sony en ASUS, lanceren hybride tablets. Ook HP waagt zich aan een dergelijk model.

De HP Envy x2 is een hybride tablet omdat je het apparaat als stand-alone tablet en als laptop kunt gebruiken. ASUS heeft vorig jaar de trend gezet met de Transformer series en inmiddels is het de normaalste zaak van de wereld om tablets uit te rusten met een bijpassend keyboard dock. Dat fabrikant er juist nu veel aandacht aan besteden komt door Windows 8, hét besturingssysteem waarbinnen productiviteit een belangrijke rol speelt.

De HP Envy x2 beschikt over een 11.6 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een helderheid van 400nit. Ook beschikt het display over ondersteuning voor stylus input. Binnenin de tablet vinden we we een Intel Atom Clover Trail processor, 32GB of 64GB aan SSD opslaggeheugen, Wifi, Bluetooth en NFC ondersteuning. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een HD webcam voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor videogesprekken. HP heeft Beats Audio geïntegreerd voor een betere audioweergave. Qua software wordt de HP Envy x2 uitgerust met Windows 8 en HP levert ook een aantal software programma’s mee.

Wanneer de hybride tablet in Nederland verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

Via: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.