Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IFA 2012: Wat kunnen we verwachten op het gebied van tablets?

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2012, 12:00 CategorieAndroid

Eind deze maand gaat de IFA 2012 beurs in Berlijn weer van start. Tijdens dit evenement presenteren nagenoeg alle grote consumentenelektronica fabrikanten hun nieuwste producten en tonen hun nieuwste technieken en prototypen. Waar het vorig jaar een beetje tam was op het gebied van tablets kunnen we deze keer wellicht wat meer interessant nieuws verwachten.

Alle grote merken die zich roeren in de tabletmarkt zullen eind augustus tot begin september aanwezig zijn in Berlijn en houden ook vrijwel allemaal een persconferentie voor de lancering en presentatie van nieuwe producten. Deze presentaties beginnen al op 26 augustus dus hou vanaf die datum Tablets Magazine in de gaten voor het meeste en laatste nieuws op het gebied van tablets. Maar, wat kunnen we precies verwachten?

Samsung

Vorig jaar presenteerde Samsung de Galaxy Note smartphone met 5.3 inch display tijdens IFA 2012 en dit jaar wordt de opvolger verwacht. Samsung heeft al laten weten dat deze opvolger gepresenteerd zal worden maar over de specificaties hebben we alleen nog geruchten vernomen. De kans is groot dat Samsung kiest voor een krachtigere (quad-core?) processor en een groter (5.5 inch?) display.

De verwachting was dat Samsung de Galaxy Note 10.1 tablet tijdens IFA 2012 zou presenteren maar de fabrikant heeft deze tablet afgelopen week reeds in Nederland op de markt gebracht. Toch zal de Note 10.1 niet ontbreken en zal Samsung er ook wat extra aandacht aan besteden.

Er is nog niet heel veel over bekend maar het zou zomaar kunnen dat Samsung nog een compleet nieuwe tablet presenteert. Eerder deze week dook namelijk informatie op over een nieuw model dat bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC is aangeboden. Qua specificaties is het nog zeer onduidelijk maar het zou kunnen gaan om een hoge resolutie tablet die in het high-end segment geplaatst wordt.

Natuurlijk kan ook Windows 8 niet ontbreken bij Samsung. De fabrikant heeft al een aantal ultrabooks en convertibles getoond die draaien op het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en de verwachting is dat Samsung nu de uiteindelijke modellen, welke op de markt moeten verschijnen, zal tonen. Ook gaan er geruchten dat Samusng met een Windows RT tablet komt.

Sony

Sony lanceerde vorig jaar de 9.4 inch Tablet S en de Tablet P met twee 5.5 inch displays. Dit jaar is er nog geen opvolger gepresenteerd dus de kans is groot dat Sony dit tijdens IFA 2012 zal doen. Toch weten we door gelekte slides al bijna alles over de opvolger; de Sony Xperia Tablet. Dit model beschikt over hetzelfde design als de Tablet S maar heeft een krachtigere processor en een paar kleine verbeteringen. Of Sony met een opvolger voor de Tablet P komt is niet bekend.

Toshiba

Toshiba zal voor Europa haar nieuwe AT300 en AT270 tablets nogmaals tonen maar deze zijn al in Nederland te koop. Wellicht dat de fabrikant het 13.3 inch model dat in de VS gelanceerd is (Excite 13) ook naar Europa brengt en deze tijdens IFA 2012 presenteert.

Kijkend naar echt nieuwe producten zal het voornamelijk draaien om Windows 8. Toshiba heeft de afgelopen maanden al een aantal prototypen getoond en zal nu waarschijnlijk met uiteindelijke modellen komen.

Acer

Ook Acer heeft de meeste nieuwe Android tablets voor 2012 reeds gepresenteerd en gelanceerd. Zo kunnen we in Nederland al naar de winkel voor de Iconia Tab A700 en Iconia Tab A510. Daarbij zal de fabrikant na de zomer nog twee budget modellen lanceren in de vorm van de Iconia Tab A210 en Iconia Tab A110. Deze modellen kunnen we dus ook tijdens IFA 2012 verwachten.

Acer heeft tijdens Computex 2012 al een aantal Windows 8 producten getoond, waaronder twee tablets. Deze zullen ook tijdens IFA 2012 weer gepresenteerd worden en wellicht dat er nog wat nieuwe Windows 8 producten aan toegevoegd worden. In ieder geval zal Acer de beschikbaarheid en mogelijk de prijzen voor Europa bekend maken.

ASUS

De verwachting is dat ASUS op het gebied van tablets niet heel veel nieuws zal presenteren. De Android modellen voor dit jaar zijn reeds gepresenteerd en te koop, en de Windows 8 tablets zijn al gepresenteerd tijdens Computex 2012. ASUS zal dus voornamelijk alle eerder gepresenteerde modellen nogmaals, wellicht in verbeterde vorm, presenteren aan het Europese publiek. De focus ligt met name op Windows 8 aangezien we in oktober de eerste producten kunnen verwachten.

Toch zou ASUS wel met een interessante Android tablet kunnen komen; de Nexus 7. Dit apparaat is gemaakt door ASUS en zou onder de vlag van de fabrikant in Europa gelanceerd worden. De geruchten spreken over een lancering eind september dus wellicht dat ASUS tijdens IFA 2012 meer informatie over de Nexus 7 zal vrijgeven.

Archos

Archos heeft wel degelijk wat nieuws gepland staan voor IFA 2012. De fabrikant komt namelijk met de nieuwe G10 XS serie. Dit is de opvolger van de G9 serie en moet het middenklasse segment in de Android markt gaan veroveren. Veel is er nog niet bekend over de G10 serie maar Archos zet in ieder geval in op slanke designs en een optioneel en bijpassend keyboard dock.

Lenovo

Lenovo heeft zich tot op heden voornamelijk op de Amerikaanse en Aziatische markt gericht. Dit was terug te zien in het kleine assortiment tablets dat de fabrikant in Nederland geïntroduceerd heeft. Toch lijkt Lenovo zich binnen niet al te lange tijd ook te gaan focussen op de Nederlandse markt en dus kunnen we wellicht ook nieuwe Android en Windows 8 tablets van de fabrikant verwachten.

Microsoft

Microsoft kan natuurlijk niet ontbreken en heeft heel wat te tonen dit jaar. Niet alleen gaan veel fabrikanten met Windows 8 aan de gang, ook Microsoft zelf zal het besturingssysteem uitgebreid aan het publiek tonen. Windows 8 is zo goed als af en wordt dus eindelijk als final versie gepresenteerd. Toch is dat niet alles want Microsoft heeft natuurlijk haar eigen Surface tablets onlangs gepresenteerd. Deze modellen zullen tijdens IFA 2012 uitgebreid getoond worden aan het publiek en wellicht dat Microsoft ook eindelijk met prijzen komt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.