Jury oordeelt in voordeel van Apple, en dat kost Samsung 1.05 miljard dollar

25 augustus 2012 1 Minuut 15 Reacties
applevsamsung

Na een wekenlange rechtszaak heeft de jury in de Apple vs. Samsung case opvallend snel een oordeel kunnen vellen. Met een enorme lijst aan instructies en een achterlijk ingewikkeld formulier dat moest worden ingevuld om per device per patent een oordeel te vellen. Maar na twee dagen was de jury er al uit. En het is een klinkende overwinning voor Apple op smartphone gebied. Voor tablets lijkt het mee te vallen. Maar helaas voor Samsung waren tablets maar een heel klein onderdeel van deze rechtszaak.

Apple’s Patenten

Apple heeft op bijna alle patentclaims gelijk gekregen van de jury in San José. Deze patenten omvatte de technische implementaties van ideeën, zowel software- als designpatenten. Denk aan dingen als dubbel tap voor zoomen en het stuiteren aan het einde van een scroll-mogelijkheid. Ook met de zwarte voorzijde en de icoontjes zou Samsung patenten van Apple volgens de jury schenden.

Lijken ze ook op elkaar?

Bij trade dress ging het om de vraag of de apparaten van Samsung (en aankleding van die apparaten zoals verpakking en marketing) teveel op de apparaten van Apple leken. Hier heeft Apple voor bijna alle smartphones gelijk gekregen. Voor bepaalde smartphones zou Samsung designelementen van de iPhone overgenomen hebben. De Samsung tablets lijken volgens de jury niet teveel op Apple’s iPad.

Reacties (15)