Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Karbonn Smart Tab 1: Goedkoopste Android Jelly Bean tablet tot nu toe

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2012, 15:03 CategorieAndroid

De Nexus 7 tablet van Google en ASUS is natuurlijk met 199 dollar al zeer goedkoop en is daarbij de eerste tablet die draait op het nieuwe Android 4.1 Jelly Bean besturingssysteem. Toch is er in India al een goedkopere Jelly Bean tablet gelanceerd in de vorm van de Karbonn Smart Tab 1 met MIPS processor. Deze tablet is te koop voor 125 dollar.

Natuurlijk wordt het één op één vergelijken lastig aangezien de prestaties van de Karbonn Smart Tab 1 pas echt duidelijk worden als je hem in handen hebt, maar kijkend naar de specificaties zien we een aantal belangrijke verschillen. Zo beschikt de tablet over een 1.2GHZ MIPS dual-core processor, welke een stuk minder krachtig is dan de Tegra 3 quad-core processor in de Nexus 7. Toch zijn de overige specificaties in het voordeel van de Karbonn Smart Tab 1. Zo krijg je een HDMI poort, een USB poort, een SD card reader, een 3G module voor mobiel internet en tot 32GB aan opslaggeheugen. Deze elementen vinden we niet terug op de Nexus 7.

De Smart Tab 1 was een van de eerste tablets die standaard voorzien werd van Android 4.0 Ice Cream Sandwich en is nu de tweede tablet die vanuit de fabriek voorzien is van Android 4.1 Jelly Bean. Krabonn heeft de interface overigens compleet met rust gelaten zodat je aan de slag kunt met een vanilla versie van Jelly Bean. Bezitters van een Smart Tab 1 met Android Ice Cream Sandwich kunnen binnenkort een update naar Jelly Bean verwachten.

Al met al zeer aantrekkelijke specificaties voor een tablet van 125 dollar, al moet zoals gezegd nog bevestigd worden dat de prestaties, wellicht het belangrijkste onderdeel van een tablet, niet tegenvallen.

Bekijk alle informatie, specificaties en reviews van de ASUS Nexus 7 of lees onze review van Android 4.1 Jelly Bean.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.