KPN biedt 3G internet voor Wifi-only tablets middels Mifi router

09 augustus 2012 1 Minuut 2 Reacties
KPN-Mifi-router-2

KPN heeft een nieuw product op de markt gebracht waarmee het mogelijk wordt onderweg te internetten met een tablet die alleen over Wifi beschikt. De zogeheten Mobiel Wifi "Mifi" router is een compact apparaat dat overal mee naar toe genomen kan worden en middels een 3G verbinding een Wifi hotspot maakt voor je tablet.

De meeste tablets die verkocht worden zijn Wifi-only modellen. Dit houdt in dat je alleen het internet op kunt wanneer je verbonden bent met een Wifi netwerk. Nou is dat tegenwoordig bijna overal wel mogelijk maar onderweg moet je het vaak zonder internet doen. Om toch altijd online te kunnen zijn brengt de Mifi router van KPN een 3G verbinding middels een klein Wifi netwerk naar je tablet. Dit is overigens geen compleet nieuw product, er zijn al meerdere Mifi routers op de markt.

De Mifi router kan gezien worden als een draadloze dongle waar meerdere apparaten mee verbonden kunnen worden. Het apparaat beschikt over een eigen batterij die 5 uur mee moet gaan waardoor je altijd mobiel kunt blijven. Verbinding met het internet vindt plaats middels een SIM-kaart van KPN. Deze wordt in de Mifi router geschoven waarna er met één druk op de knop een klein Wifi netwerk voor al je mobiele gadgets opgezet wordt. De maximale snelheid bedraagt 21Mbps.

De Mifi router is verkrijgbaar via de website van KPN en kost in combinatie met een zakelijk Mobiel Internet abonnement eenmalig 10 euro (excl. BTW). Zonder abonnement kost de router eenmalig 55 euro (excl. BTW).

Reacties (2)