Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo IdeaPad Yoga wordt uitgerust met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2012, 14:08 CategorieBesturingssystemen

Enkele dagen geleden berichtten we al over het gerucht dat Lenovo bezig zou zijn met eenWindows RT tablet. Volgens nieuwe berichten gaat het hier om de eerder dit jaar gepresenteerde IdeaPad Yoga. De tablet draait op de RT versie van Windows 8 en zou rond de tijd van de release van het besturingssysteem in de winkels moeten liggen.

Lenovo IdeaPad Yoga

ABC News meldt dat Lenovo naast een tablet die gebruik maakt van een ARM NVIDIA Tegra processor en Windows RT, ook een Yoga gaat lanceren die gebruik maakt van een krachtigere Intel processor en Windows 8. De Yoga die gebruik maakt van de ARM processor heeft een langere batterijduur omdat ARM processoren minder krachtig en veel zuiniger zijn. De Yoga met ARM processor zou het tot 2 keer langer moeten uithouden dan de Yoga met Intel processor.

De IdeaPad Yoga weegt 1,4 kilo, is 17 millimeter dik en beschikt over een 13,3 inch scherm. Ook zou de tablet over 8 GB aan RAM en een harde schijf (SSD) van 256 GB beschikken. Het unieke van de Yoga is dat je hem op twee manieren kunt gebruiken. Je kunt het toetsenbord namelijk gewoon gebruiken zoals een normale laptop, maar wanneer je de Yoga wilt gebruiken als echte tablet, dan kun je het toetsenbord omklappen. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je het toetsenbord kwijt raakt.

Exacte releasedata en prijzen voor de IdeaPad Yoga zijn nog niet bekend, maar de verwachting is dat de Yoga met Intel processor rond de 1.199 dollar gaat kosten. Schattingen voor de ARM versie van de Yoga zijn nog niet verschenen.

Windows RT tablets

Andere fabrikanten van Windows RT tablets zijn gisteren bevestigd door Microsoft. Zo komen ASUS, Lenovo, Samsung en Dell in ieder geval binnenkort met de eerste modellen. Tot dusver hebben alleen ASUS en Microsoft nog Windows RT tablets officieel aangekondigd. ASUS zal in oktober de Tablet 600 lanceren en Microsoft komt met haar eigen Surface voor Windows RT.

Vanaf 26 oktober ligt de Windows 8 software en de eerste Windows 8 hardware in de winkel. Windows RT zal alleen in combinatie met apparatuur (voornamelijk tablets) verkocht worden en deze kunnen we ook vanaf 26 oktober verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.