Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo presenteert ThinkPad Tablet 2 met Windows 8

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2012, 10:55 CategorieHardware

Dat Lenovo met een Windows 8 tablet in ontwikkeling had was al duidelijk door het lekken van een aantal specificaties maar vandaag heeft de fabrikant de ThinkPad Tablet 2 dan ook officieel gepresenteerd. De tablet beschikt over Windows 8 Pro als besturingssysteem en moet in oktober, tegelijkertijd met de lancering van de software zelf, op de markt verschijnen.

De ThinkPad 2 Tablet maakt gebruik van een Intel Atom processor en is voornamelijk gericht op de zakelijke gebruiker. Dit is terug te zien in onder meer een active digitizer stylus die in de behuizing weggestopt kan worden, een vingerafdruk scanner en een desktop dock dat beschikt over een HDMI uitgang, drie USB poorten en een ethernet poort. Verder wordt de tablet uitgerust met een 10 inch display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels, optioneel 3G/4G voor mobiel internet, draadloze communicatie middels NFC, een ThinkPad-style keyboard voor het invoeren van lange teksten.

De tablet heeft ook twee camera’s; een 8 megapixel variant aan de achterzijde voor foto’s en video’s, en een 2 megapixel variant aan de voorzijde voor het voeren van videogesprekken. De Think Pad 2 tablet heeft een gewicht van 600 gram en is 9.8mm dik. De batterij moet volgens de fabrikant minimaal 10 uur meegaan. Over de prijs van de tablet of de beschikbaarheid in Nederland is nog niks bekend.

Windows 8 tablets

Tot op heden hebben nog maar weinig fabrikanten officieel Windows 8 tablets gepresenteerd. Zo heeft Microsoft haar eigen Surface tablets aangekondigd, heeft ASUS de Tablet 600 en Tablet 810 gepresenteerd en heeft Acer twee Windows 8 tablets gepland staan voor het vierde kwartaal. Microsoft lanceert vier verschillende versies van het nieuwe besturingssysteem; Windows RT voor tablets met een ARM processor, Windows 8 voor ‘normale’ gebruikers, Windows 8 Pro voor de zakelijke gebruiker en Windows 8 Enterprise voor bedrijven.

Bron: Engadget

  • Delen:
Lenovo ThinkPad Tablet 2
Windows 8

Reacties

  1. Tuur
    09 augustus, 2012 om 12:31

    Wacom of NTrig pen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.