Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lenovo ThinkPad Tablet 2 met Windows 8 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2012, 15:30 CategorieHardware

Lenovo heeft al een aantal keer aangegeven als een van de eerste fabrikanten met Windows 8 tablets te komen maar tot op heden hebben we nog geen officiële aankondiging of presentatie vernomen. Tijdens Computex 2012 toonde de fabrikant wel een aantal prototypen en een van deze modellen lijkt nu zo goed als klaar voor lancering.

The Verge heeft een aantal slides in handen gekregen waarin meer informatie over de nieuwe ThinkPad Tablet 2 te vinden is. Dit model draait op het Windows 8 besturingssysteem, is voorzien van een Intel processor en is gericht op de zakelijke gebruiker. Lenovo gaat in de slides zelfs de direct vergelijking aan met de iPad wat betekent dat de fabrikant zich met name richt op bedrijven en zakelijke gebruikers die al een iPad gebruiken of een iPad overwegen. Daarnaast wordt ook de vergelijking aangegeven met Windows RT tablets.

Lenovo ThinkPad 2 Tablet

Verder beschikt de ThinkPad Tablet 2 over een 10.1 inch WXGA touchscreen, 2GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, NFC voor draadloze communicatie en HSPA+/LTE voor mobiel internet. Naast de tablet zelf worden er een aantal accessoires gelanceerd. Zo is er een keyboard dock met trackpoint navigatie en een active digitizer pen stylus voor handschrift en schetsen.

Update: Danzij Techin5 zijn alle specificaties van de tablet inmiddels bekend. Zo heeft het apparaat een afmeting van 262.6 x 164 x 9.8 mm, een gewicht van 650 gram, 1 Watt speakers, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 8 megapixel camera met LED flitser aan de achterzijde. Daarbij krijg je nog een vingerafdruk scanner, een miniHDMI poort, een 3.5mm audiojack, een microSD card reader, een USB 2.0 poort en een docking connector.

Prijs en beschikbaarheid

Over de prijs en beschikbaarheid van de Lenovo ThinkPad Tablet 2 is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.