Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Lenovo werkt aan convertible Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2012, 11:36 CategorieHardware

Lenovo heeft de afgelopen maanden al een groot aantal Android tablets gelanceerd die voornamelijk in de Verenigde Staten en Azië te koop zijn. Toch is Android niet de enige focus van de fabrikant aangezien eerder deze week de eerste Windos 8 tablet gepresenteerd werd in de vorm van de ThinkPad 2 Tablet. Daarnaast zou Lenovo een Windows RT tablet in ontwikkeling hebben.

Volgens The Wall Street Journal is Lenovo een samenwerking aangegaan met chipfabrikant Nvidia voor de ontwikkeling van een tablet met ARM processor en Windows RT als besturingssysteem. Om de tablet ook notebook functies mee te geven zou er gekozen zijn voor een zogenaamde ‘convertible’ tablet. Dit houdt in dat het keyboard gedeelte omgeklapt kan worden om zo het apparaat als tablet te gebruiken.

Tot op heden blijft het helaas voornamelijk nog bij geruchten, gelekte afbeeldingen en speculaties over Windows RT tablets. De enige twee fabrikanten die daadwerkelijk een tablet met Windows RT aangekondigd hebben zijn ASUS (Tablet 600) en Microsoft zelf (Surface Tablet). Dit is gedeeltelijk te verklaren door de restricties die Microsoft fabrikanten opgelegd heeft. Tot januari van volgend jaar mogen alleen ASUS, Lenovo, Toshiba, Samsung en HP aan Windows RT tablets werken. Daarna mogen ook andere fabrikanten met de software aan de slag.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.