Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft stopt met gebruik Metro branding binnen Windows

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2012, 15:11 CategorieBesturingssystemen

Vanochtend berichtten we al dat Microsoft developers had afgeraden om de term “Metro” in namen van applicaties te gebruiken, maar Microsoft is zojuist nog een stap verder gegaan. Een insider bij Microsoft heeft een interne memo gericht aan alle werknemers van het bedrijf doorgestuurd naar TheVerge, om het eerdere nieuws dat ontwikkelaars de naam niet meer mogen gebruiken te bevestigen.

In de memo staat dat Microsoft na “een discussie met een belangrijke Europese partner” de term “Metro” niet meer zal gebruiken. De belangrijke Europese partner is waarschijnlijk het Duitse Metro AG, zoals vermeld in het artikel van vanochtend. Metro AG is onder meer eigenaar van de merken Saturn en Media Markt. Het kan dus mogelijk zijn dat Metro AG niet wilt dat er producten met een referentie naar “Metro” verkocht worden in hun winkels omdat er dan verwarring kan ontstaan. 

Met de Metro naam werd tot op heden het design en de lay-out van het Windows 8 homescreen met rijke kleuren en zogenaamde ‘Live Tiles’ omschreven. Medewerkers van Microsoft mogen per direct Metro niet meer gebruiken wanneer ze het hebben over de UI van Windows 8 en Windows Phone. Volgens de memo is het Windows team al bezig met een vervangende term, maar tot die tijd moeten de werknemers van de softwaregigant de UI “Windows 8 Style UI” noemen. 

Microsoft gebruikt de term Metro al sinds de ontwikkeling van Windows Phone 7.5 (of Mango). Ook de User Interface van Windows 8 werd met de naam Metro aangeduid. Het niet meer gebruiken van Metro zal een flinke tegenslag zijn voor Microsoft. Tussen alle verschillende namen (Windows 8 RT , Windows 8 Pro en ga zo maar door) was Metro een aansprekende en duidelijke naam, waar veel mensen inmiddels al van hebben gehoord. Het is dus nog even afwachten met welke term het Windows team op de proppen komt. Later deze week wordt de nieuwe naam verwacht.

Windows 8

Windows 8, met de “Windows 8 Style UI” dus, ligt vanaf 26 oktober in de winkels en is vanaf dat moment ook beschikbaar op verschillende tablets. Microsoft zelf heeft inmiddels haar Surface Tablets aangekondigd, die op 26 oktober via de online winkel van de softwaregigant beschikbaar zullen zijn. Daarnaast hebben verschillende fabrikanten al Windows 8 of Windows RT tablets aangekondigd of prototypen getoond.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.