Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft werkt al aan tweede generatie Surface tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2012, 13:56 CategorieHardware

Afgelopen juni presenteerde Microsoft haar eerste eigen tablets in de vorm  van de Surface voor Windows RT en de Surface voor Windows 8 Pro. Deze modellen moeten vanaf 26 oktober te koop zijn maar nog voordat we ervoor naar de winkel kunnen zou Microsoft al bezig zijn met de ontwikkeling van de tweede generatie Surface tablets.

De Surface tablets worden door veel mensen gezien als een eenmalige actie van Microsoft om de hardware partners te pushen voor meer innovatie en nieuwe producten. Toch lijkt het erop dat de softwaregigant het produceren van tablets een vervolg wil geven. Techradar heeft namelijk een aantal vacactures gevonden waarin Microsoft op zoek is naar personeel dat mee zal werken aan de “next generation” Surface apparaten.

The “next generation”

“The Surface Team focuses on lighting up Microsoft experiences with touch first computing. A fundamental part of our strategy is having desirable and powerful devices that enable the experiences people want, and elicit their excitement. Creating these devices involves a close partnership between hardware and software engineers, designers, and manufacturing. We are currently building the next generation and Surface needs you!”

Microsoft heeft meer dan tien vacatures online gezet waarin men op zoek is naar diverse engineers voor onder meer elektrische componenten, audio, materialen en verpakking. Dat de “next generation” wijst op nieuwe Surface tablets zou blijken uit een vacature voor een electrical engineer die werkt aan “het elektrische design en kwalificatie van AC-DC voedingen en adapter”. Deze heb je namelijk alleen nodig bij apparaten die gebruikmaken van een batterij.

Nieuw design, nieuwe hardware

Kijkend naar de hoeveelheid vacatures en de omschrijvingen is Microsoft niet van plan een kleine update door te voeren voor de Surface 2 tablets. In plaats daarvan wordt het hele design wederom onder handen genomen en verder geoptimaliseerd, en zal ook de hardware op meerdere vlakken verbeterd worden. Er wordt immers een compleet product design en ontwikkeling team samengesteld.

Innovativiteit

Wat we precies van de Surface 2 tablets kunnen verwachten is natuurlijk nog vrij onduidelijk maar uit de vacatures kunnen we wel halen dat innovativiteit weer voorop staat. Microsoft is namelijk naar personeel dat gaat werken met nieuwe materialen waaronder metalen, plastic en dunne films. Ook is men op zoek naar een engineer die gaat kijken naar alternatieve energiebronnen.

Het laatste wat we uit de vacatures kunnen halen is dat we niet lang hoeven te wachten op de tweede generatie Surface tablets. In elke vacature omschrijving staat namelijk “fast-paced product development cycles”. Dit houdt waarschijnlijk in dat Microsoft dezelfde planning aanhoudt als andere grote hardware fabrikanten en minimaal één keer per jaar nieuwe producten zal lanceren.

Meer over de onlangs gepresenteerde Surface tablets vind je op de productpagina van de Surface voor Windows RT en de Surface voor Windows 8 Pro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.