Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Multitasking op de Samsung Galaxy Note 10.1

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2012, 11:47 CategorieAndroid

De Samsung Galaxy Note 10.1 heeft een aantal unieke features die de tablet onderscheiden van de concurrentie. Zo wordt de tablet geleverd met een S-Pen waarmee je kunt schrijven en tekenen, krijg je een quad-core processor en maar liefst 2GB aan werkgeheugen. Daarnaast heeft Samsung nog een interessante feature toegevoegd; multitasking middels twee vensters naar elkaar.

Samsung heeft al een tijdje de zogenaamde Mini App Tray in de TouchWiz interface verwerkt. Hiermee is het mogelijk een aantal apps in een klein venster over andere apps te openen. Dit gaf al wat extra multitasking mogelijkheden maar het openen van twee vensters naast elkaar, waar je ook tegelijkertijd in kunt werken, is iets nieuws. Zoals je in onderstaande video ziet heb je bij bijvoorbeeld het browsen rechts bovenin de optie om een andere app naast de browser te openen. Momenteel is het aantal apps dat voor deze functie gebruikt kan worden nog beperkt maar de belangrijkste apps zoals Polaris Office en de notitie app worden ondersteund.

Het is zoals je ziet een zeer handige functie maar momenteel alleen te gebruiken op de Samsung Galaxy Note 10.1, welke in combinatie met de S-Pen stylus, het werkgeheugen en de meegeleverde software een van de betere tablets is voor consumenten en zakelijke gebruikers die productief willen zijn. De reden dat de functie niet standaard binnen Android (of iOS) te vinden is zal uit meerdere elementen bestaan, waaronder het benodigde RAM geheugen, de processorsnelheid en het energieverbruik.

Meer informatie, alle specificaties en de laagste prijzen vind je op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1.

Bron: Tabletblog  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.