Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe Samsung (HD?) tablet verschijnt bij Amerikaanse FCC

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2012, 16:06 CategorieAndroid

Wie gedacht had dat Samsung het dit jaar wat rustiger aan zou doen met de introductie van nieuwe tablets komt wellicht bedrogen uit. De fabrikant lijkt namelijk na de lancering van de Galaxy Tab 2 series en de Galaxy Note 10.1 binnenkort nog een model te lanceren waarover nog maar weinig bekend is. In documenten van de Amerikaanse FCC is de eerste informatie opgedoken.

Samsung GT-P8110

Samsung heeft onlangs de high-end Galaxy Note 10.1 met S-Pen stylus nog gepresenteerd maar dat is waarschijnlijk niet het enige high-end model dat we dit jaar kunnen verwachten. De Amerikaanse keuringsinstantie voor apparaten met draadloze communicatie, FCC, heeft namelijk een document gepubliceerd waarin een schets te zien is van een nieuwe Samsung tablet. Uit de schets en bijbehorende informatie kunnen we weinig interessants halen, behalve het feit dat de tablet met modelnummer GT-P8110 beschikt over een NFC chip voor draadloze communicatie, 16GB aan opslaggeheugen heeft, een Wifi-only model is en een camera aan de achterzijde heeft. Kijkend naar de verhoudingen lijkt het te gaan om een 10.1 inch of groter model.

Tablet met HD display?

Aangezien we verder niks weten wordt het gissen en spitten in de ‘geruchten archieven’. Wat we daaruit op kunnen maken is dat er nog steeds een tablet met hoge resolutie door Samsung gelanceerd zou moeten worden. Er gaan al maanden geruchten over een apparaat met een resolutie van 2.560 bij 1.600 pixels en de verwachting was dat Samsung deze tablet tijdens het Mobile World Congres afgelopen februari zou presenteren. Helaas hebben we toen niks gezien behalve nieuwe Galaxy Tab 2 tablets en een Galaxy Note 10.1. Onlangs bleek uit de documenten die gepubliceerd werden tijdens de rechtszaak tussen Apple en Samsung dat de Koreaanse fabrikant een dergelijke tablet in ontwikkeling heeft en dat deze in 2012 op de markt zou moeten verschijnen.

Samsung heeft voor 15 augustus nog een Galaxy evenement gepland staan en eind augustus zal de fabrikant tijdens IFA 2012 nieuwe producten lanceren. Nog even geduld dus.

Via: AndroidAuthority

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.