Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe screenshots en final build Windows 8 gelekt

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2012, 10:30 CategorieBesturingssystemen

Vandaag is naast een aantal screenshots van de final build van Windows 8 ook het besturingssysteem zélf op het internet verschenen. Het lekken van de final build van het OS gebeurt slechts een dag nadat de code naar alle partners is verzonden. Het blijft natuurlijk nog even wachten voordat we de eerste Windows 8 tablets kunnen verwachten.

De gelekte versie is de zogenaamde N-versie, wat betekent dat er geen Windows Media Player op is geïnstalleerd. Microsoft werd in 2004 verplicht door de Europese Commissie om ook versies zonder Media Player beschikbaar te stellen. TheVerge heeft contact opgenomen met Microsoft, die niet wilden reageren op het lek. Mocht je de final build van Windows 8 nu al willen gebruiken dan kun je deze downloaden via diverse file-sharing en torrent sites.

Metro

Naast het lek was er nog een ander interessant nieuwtje. Microsoft heeft app-ontwikkelaars voor zowel Windows Phone als de algehele Windows Store namelijk afgeraden om “Metro” in hun applicatie namen te gebruiken. De reactie van Microsoft is waarschijnlijk het resultaat van een juridisch geschil met het Duitse Metro AG over het gebruik van het woord ‘Metro’. Metro AG wil niet reageren op de geruchten. Het Microsoft-team heeft ontwikkelaars aangeraden om voortaan naar de Metro stijl te verwijzen als “New User Interface”. Ook Microsoft wil niet verklappen of dit komt door het geschil met Metro AG.

Screenshots

Het derde Microsoft/Windows 8 nieuwtje is dat er een groot aantal screenshots van de final build ‘gelekt’ zijn. In onderstaande afbeeldingen kun je enkele delen van het besturingssysteem zien. Voor de gehele afbeeldingenreeks verwijzen we je graag door naar de website LiveSide. Laat in de reactie’s onderaan het bericht even weten wat je van het design van Windows 8 vindt!

Windows 8

Zoals bekend ligt Windows 8 vanaf 26 oktober in de winkels. Vanaf die datum zijn ook de eerste tablets met het besturingssysteem te koop. Precieze releasedata en welke modellen er beschikbaar zullen zijn is nog even afwachten. Microsoft heeft in ieder geval al haar Surface Tablets aangekondigd, die vanaf 26 oktober via de online store van de softwaregigant te koop zullen zijn.

Bron: TheVerge

  • Delen:

Reacties

  1. MK
    03 augustus, 2012 om 16:52

    Ziet er goed uit! beter dan ik had verwacht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.