Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opgevoerde Nexus 7 tablet laat concurrentie ver achter zich

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2012, 14:59 CategorieHardware

Dat de Nexus 7 tablet een krachtige processor heeft zagen we in onze review al terug maar het kan allemaal nog stukken sneller. Een aantal Android ontwikkelaars heeft namelijk de Tegra 3 quad-core processor, standaard geklokt op 1.2 GHz, opgevoerd naar 1.64 GHz. Met deze opgevoerde processor weet de Nexus 7 de concurrentie in benchmark resultaten ver voor te blijven.

In één van de uitgevoerde benchmarks heeft de Nexus 7 een resultaat van 7.000 quadrants per seconde gehaald. Onder meer de HTC One X smartphone en ASUS Transformer Prime TF201 blijven ver achter met een score van respectievelijk 4.500 en 4.000. De Transformer Prime beschikt over eenzelfde Tegra 3 processor maar met een hogere kloksnelheid van 1.4GHz.

Nu is het natuurlijk logisch dat een hogere kloksnelheid meer van je batterij verlangt en dat deze bij intensief gebruik sneller leeg raakt. Toch betekent dit niet dat de opgevoerde Nexus 7 minder lang meegaat. De processor wordt namelijk lager geklokt wanneer je minder intensieve taken uitvoert of wanneer de tablet in slaapstand staat. Hiermee wordt weer meer energie bespaard.

Toch kun je niet zomaar even je Nexus 7 overklokken. Hiervoor moet de tablet namelijk wel geroot worden en moet je de ‘Trinity Seven’ kernel draaien. Mocht je een Nexus 7 hebben en het willen proberen, check dan deze link.

Meer informatie, alle specificaties en alle reviews vind je op de productpagina van de ASUS Nexus 7. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.