Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Persafbeeldingen nieuwe Sony Xperia Tablet met Tegra 3 chip gelekt

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2012, 15:38 CategorieAndroid

Sony zal tijdens IFA 2012, eind augustus, de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Tablet S aankondigen maar een grote verrassing zal het waarschijnlijk niet meer zijn. Eind vorige maand doken al een groot aantal slides op waarin nagenoeg alles over de nieuwe Sony Xperia Tablet beschreven werd. Samen met vandaag opgedoken persafbeeldingen weten we eigenlijk alles al.

Er vanuit gaande dat alle gelekte afbeeldingen en specificaties kloppen houdt Sony vast aan het aparte ‘opgevouwen magazine’ design van de Tablet S. Wel heeft de fabrikant het nieuwe model voorzien van een slanker design en zou deze ook zo’n 30 gram lichter zijn. De Xperia Tablet komt grotendeels overeen met zijn voorganger maar beschikt over een aantal verbeteringen. Zo is de dual-core Tegra 2 processor vervangen voor een Tegra 3 variant en is de 5000mAh batterij vervangen voor een 6000mAh variant.

Verder beschikt de Sony Xperia Tablet nog steeds over een 9.4 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, een microSD card reader om het geheugen van 16GB, 32GB of 64GB uit te breiden, Wifi, optioneel 3G en Bluetooth 3.0. Ook de camera’s zijn verbeterd; nu krijg je een 8 megapixel camera aan de achterzijde voor foto’s en video’s en een 1.0 megapixel aan de voorzijde voor videogesprekken. Qua software wordt de tablet standaard uitgerust met Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Ook de mogelijke prijzen van de Xperia Tablet verschenen vorige maand. Zo zou het 16GB Wifi-only model 399 dollar, het 32GB Wifi-only model 499 dollar en het 64GB Wifi-only  model 599 dollar gaan kosten. Wanneer de tablet in Nederland verschijnt is nog niet bekend maar dat horen we vast tijdens IFA 2012 van Sony.

Lees verder voor meer informatie over de verschillen tussen de Tablet S en de Xperia Tablet.

Bron: XDA  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.