Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Qualcomm demonstreert gebaren bediening voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2012, 10:55 CategorieSoftware

De bediening van een tablet gebeurt natuurlijk middels aanraking van je vingers en in sommige gevallen zelfs via spraakbediening. Toch moet het in de toekomst een stuk makkelijker worden om je tablet te bedienen middels gebaren zoals we bijvoorbeeld kennen van Microsoft’s Kinect techniek. Qualcomm geeft alvast een voorproefje van de mogelijkheden middels gebaren bediening.

Zonder de tablet aan te raken kun je middels bewegingen die voor de camera aan de voorzijde gedaan worden bepaalde functies uitvoeren. Zo kan de camera je gezicht en handen detecteren en deze als input gebruiken voor besturing binnen een game of het simpel omslaan van een bladzijde in een e-book. Qualcomm, fabrikant van de Snapdragon, processor welke in onderstaande video gebruikt wordt, heeft een tweetal video’s gepubliceerd waarin de mogelijkheden getoond worden. De processor, de camera en de GPU zorgen er samen voor dat middels deze techniek bijvoorbeeld bewegingen van je hoofd omgezet worden in bewegingen van een avatar op het scherm.

Gebaren bediening

Via: Engadget

 • Delen:

Reacties

 1. aj“
  08 augustus, 2012 om 0:42

  is het een app die je kan downloaden op je tabblet of gaan ze dit er in zetten? en is dit niet te downloaden?

  • Martijn Chel
   08 augustus, 2012 om 9:33

   Dat is nog niet duidelijk, maar het is iets wat door hardware ondersteund moet worden dus ik verwacht dat het, als het komt, vanuit de fabriek er al opzit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.