Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: WaterField Ultimate SleeveCase voor de Nexus 7

Geschreven door
Geplaatst op26 augustus 2012, 15:23 CategorieAccessoire reviews

Een paar weken geleden heb ik uitgebreid gekeken naar de nieuwste tablet die voortkomt uit een samenwerking tussen ASUS en Google; de Nexus 7. We hebben het gehad over de hardware, de software en het gebruik. Toch houdt het bij de tablet zelf natuurlijk niet op. Wanneer je het apparaat mee wilt nemen onderweg en overal wilt gebruiken is een goede bescherming ook van belang.

WaterField

Na het plaatsen van de review van de Nexus 7 werd ik benaderd door het bedrijf WaterField uit San Fransisco. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van hoezen, tassen, sleeves, cases, etc. voor onder meer laptops, smartphones, tablets en allerlei accessoires. Het unieke van dit bedrijf is dat ze gevestigd zijn in San Francisco en ook alle producten zelf ontwerpen en produceren op deze plek. Daarbij worden producten aan de wensen van de klant aangepast en is het geen massaproductie. Aangezien ze hoge kwaliteit garanderen en diverse interessante cases en sleeves voor de Nexus 7 hadden, heb ik de proef op de som genomen en een Ultimate SleeveCase voor de tablet ontvangen.

Video review

Buitenzijde

Er valt niet heel veel over deze Ultimate SleeveCase te zeggen aangezien de functie ervan ook vrij simpel is; je tablet ten alle tijden beschermen terwijl je onderweg bent. Dat is dan ook precies wat de sleeve uitstekend doet. De Ultimate SleeveCase is aan de buitenzijde voorzien van een stevige nylon afwerking die een perfecte bescherming biedt en daarbij waterdicht is. De onderzijde van de sleeve (wanneer rechtop gezet) is voorzien van een chique lederen afwerking die de accessoire net wat meer elegantie en ogende kwaliteit meegeeft. Over deze lederen onderzijde is ook nog een nylon lus geplaatst waardoor je de sleeve eenvoudig aan een andere accessoire kunt koppelen of er een schouderriem aan kunt hangen.

De Ultimate SleeveCase voor de Nexus 7 is aan de voorzijde verder voorzien van het WaterField logo. Dit logo is geplaatst op de flap waarmee de sleeve geopend kan worden. Deze flap is met klittenband verbonden aan de voorzijde van de sleeve wat zorgt voor een zeer sterke sluiting die niet zomaar open zal springen. Aan de achterzijde van de sleeve vinden we een vakje voor het plaatsen van bijvoorbeeld de USB kabel van de Nexus 7. Let wel dat de ruimte hier vrij beperkt is en een adapter (welke je naar mijn idee ook graag meeneemt onderweg) past er dan ook niet in. Maar, je wilt het pakket natuurlijk ook slank houden dus de keuze hiervoor is deels te begrijpen.

Binnenzijde

De binnenzijde van de sleeve voelt kwalitatief hoogwaardig aan. De binnenzijde is voorzien van een suède (Ultrasuede) afwerking welke ervoor zorgt dat het display ten alle tijde goed beschermd wordt en krassen onmogelijk zijn. Ook heeft de binnenzijde een soort kussen-effect waardoor de impact van een val of een snelle beweging grotendeels opgevangen wordt. De Nexus 7 pas exact in de sleeve zonder onnodige ruimte aan de zijden over te houden. Dit zorgt ervoor da de tablet altijd stevig in de sleeve zit en in ieder geval in de sleeve zelf niet kan bewegen.

Conclusie

Al met al is de Ultimate SleeveCase van WaterField een zeer fraai vormgegeven en kwalitatief hoogwaardige accessoire voor je tablet. Vooral voor mensen die veel onderweg zijn en maximale bescherming willen hebben is het een interessante accessoire. Het is jammer dat je de adapter niet kwijt kunt maar dat is bij 99 procent van de sleeves het geval. De tablet in combinatie met sleeve is nog steeds een redelijk slank pakket en kan los meegedragen worden of in een tas gestopt worden. De prijs valt ook mee aangezien je voor deze lederen uitvoering 64 dollar (51 euro) betaalt, maar hou er wel rekening mee dat er voor verzending naar Nederland nog 25 dollar bijkomt waardoor de totaalprijs omgerekend op 71 euro komt. Voor dat geld zijn er meerdere interessante sleeves en cases te vinden maar qua kwaliteit en bescherming heeft de Ultimate SleeveCase mij zeker weten te overtuigen.

Meer opties

De Ultimate SleeveCase kan nog verder gepersonaliseerd worden aangezien je kunt kiezen uit de lederen afwerking aan de onderzijde of een ‘Lead Indium’ afwerking. Daarnaast kun je er een schouder riem bij bestellen voor 12 dollar extra zodat het met je meedragen een stuk eenvoudiger wordt. Wil je de riem niet maar wel de bevestiging voor een riem dan kost je dit 5 dollar extra.

Naast de Ultimate SleeveCase heeft Waterfield nog een aantal cases en sleeves voor de Nexus 7 (en andere tablets). Bekijk het complete assortiment op de website; SFBags.

Bekijk ook onze uitgebreide review van de ASUS Nexus 7. 

  • Delen:

Reacties

  1. MuggenZifter
    18 december, 2012 om 23:46

    te allen tijde
    —————

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.