Review: WaterField Ultimate SleeveCase voor de Nexus 7

26 augustus 2012 2 Minuten 1 Reacties
Nexus-7-Ultimate-Sleeve

Een paar weken geleden heb ik uitgebreid gekeken naar de nieuwste tablet die voortkomt uit een samenwerking tussen ASUS en Google; de Nexus 7. We hebben het gehad over de hardware, de software en het gebruik. Toch houdt het bij de tablet zelf natuurlijk niet op. Wanneer je het apparaat mee wilt nemen onderweg en overal wilt gebruiken is een goede bescherming ook van belang.

WaterField

Na het plaatsen van de review van de Nexus 7 werd ik benaderd door het bedrijf WaterField uit San Fransisco. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het maken van hoezen, tassen, sleeves, cases, etc. voor onder meer laptops, smartphones, tablets en allerlei accessoires. Het unieke van dit bedrijf is dat ze gevestigd zijn in San Francisco en ook alle producten zelf ontwerpen en produceren op deze plek. Daarbij worden producten aan de wensen van de klant aangepast en is het geen massaproductie. Aangezien ze hoge kwaliteit garanderen en diverse interessante cases en sleeves voor de Nexus 7 hadden, heb ik de proef op de som genomen en een Ultimate SleeveCase voor de tablet ontvangen.

Video review

Buitenzijde

Er valt niet heel veel over deze Ultimate SleeveCase te zeggen aangezien de functie ervan ook vrij simpel is; je tablet ten alle tijden beschermen terwijl je onderweg bent. Dat is dan ook precies wat de sleeve uitstekend doet. De Ultimate SleeveCase is aan de buitenzijde voorzien van een stevige nylon afwerking die een perfecte bescherming biedt en daarbij waterdicht is. De onderzijde van de sleeve (wanneer rechtop gezet) is voorzien van een chique lederen afwerking die de accessoire net wat meer elegantie en ogende kwaliteit meegeeft. Over deze lederen onderzijde is ook nog een nylon lus geplaatst waardoor je de sleeve eenvoudig aan een andere accessoire kunt koppelen of er een schouderriem aan kunt hangen.

De Ultimate SleeveCase voor de Nexus 7 is aan de voorzijde verder voorzien van het WaterField logo. Dit logo is geplaatst op de flap waarmee de sleeve geopend kan worden. Deze flap is met klittenband verbonden aan de voorzijde van de sleeve wat zorgt voor een zeer sterke sluiting die niet zomaar open zal springen. Aan de achterzijde van de sleeve vinden we een vakje voor het plaatsen van bijvoorbeeld de USB kabel van de Nexus 7. Let wel dat de ruimte hier vrij beperkt is en een adapter (welke je naar mijn idee ook graag meeneemt onderweg) past er dan ook niet in. Maar, je wilt het pakket natuurlijk ook slank houden dus de keuze hiervoor is deels te begrijpen.

Binnenzijde

De binnenzijde van de sleeve voelt kwalitatief hoogwaardig aan. De binnenzijde is voorzien van een suède (Ultrasuede) afwerking welke ervoor zorgt dat het display ten alle tijde goed beschermd wordt en krassen onmogelijk zijn. Ook heeft de binnenzijde een soort kussen-effect waardoor de impact van een val of een snelle beweging grotendeels opgevangen wordt. De Nexus 7 pas exact in de sleeve zonder onnodige ruimte aan de zijden over te houden. Dit zorgt ervoor da de tablet altijd stevig in de sleeve zit en in ieder geval in de sleeve zelf niet kan bewegen.

Reacties (1)