Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

’s Avonds je tablet gebruiken zorgt ervoor dat je slechter slaapt

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 11:00 CategorieOnderzoek

Als je lastig in slaap valt en ’s avonds voor het slapen gaan vaak nog een tijdje op je tablet werkt of speelt dan zou dit iets met elkaar te maken kunnen hebben. Uit een onderzoek vanhet  Lighting Research Center (LRC) uit Amerika blijkt namelijk dat displays met achtergrindverlichting op onder meer tablets en laptops kunnen zorgen voor een verminderde melatonineproductie.

Nou zegt dat je misschien weinig maar het gevolg is dat je hierdoor een ‘verstoord’ dag- en nachtritme kunt krijgen en lastiger in slaap valt. Volgens de onderzoekers heeft twee uur kijken naar een display met achtergrondverlichting een daling van 22 procent in de melatonineproductie tot gevolg. Twee factoren die hierbij van belang zijn, zijn de helderheid van het display en de afstand van het display tot je ogen. Wanneer het display minder fel wordt ingesteld zul je dit probleem minder snel ervaren. Wanneer je de afstand tussen de tablet en je ogen vergroot bereikt minder wit licht de achterkant van je ogen en is de kans op slapeloosheid kleiner.

De onderzoekers adviseren om de helderheid van je tablet ’s avonds zo laag mogelijk te zetten en mensen die al last hebt slaapstoornissen wordt geadviseerd maximaal een uurtje met de tablet te werken voor het slapen gaan.

Via: Automatiseringgids

 

 • Delen:

Reacties

 1. bjurn
  29 augustus, 2012 om 11:26

  en daarom gebruik ik f.lux op mijn iphone en ipad :-)
  http://stereopsis.com/flux/ios.html

  • Sam Rijver
   29 augustus, 2012 om 11:28

   Oe ja dat is een van de redenen die ik voorbij blijf zien komen in discussie over wel of niet jailbreaken. Very nice app.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.