Vodafone begint uitrol Android 4.0 ICS voor de Galaxy Tab 10.1V

29 augustus 2012 1 Minuut 30 Reacties
galaxy-tab-2

Vodafone en Google zijn inmiddels begonnen met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de (bijna vergeten) Galaxy Tab 10.1V. Wie had dat ooit gedacht? Nog niet zo lang geleden waren de Galaxy Tab 10.1V bezitters zeer ontevreden over de software ondersteuning voor de tablet maar inmiddels lopen ze zelfs voor op de 'normale' Galaxy Tabs van Samsung.

In april van dit jaar werd bekend dat de Galaxy Tab 10.1V, de tablet die onder de vlag van Vodafone gelanceerd werd, een update naar Android 3.2 Honeycomb zou krijgen en dat was een zeer positief bericht waar velen meer vanuit gingen. Inmiddels lijkt alles in een stroomversnelling geraakt te zijn want op het Australische Vodafone forum wordt gemeld dat de Android 4.0 ICS update sinds gisteren uitgerold wordt. Binnen de komende 6 dagen zouden alle bezitters van de tablet moeten kunnen updaten naar Android 4.0 ICS.

Trouwe bezoeker T.A.Blet laat weten dat er een reële kans is dat het hier niet bij blijft en dat we ook een Jelly Bean update kunnen verwachten. De Galaxy Tab 10.1V is namelijk een Google Experience Device en hiermee verplicht Google zich min of meer om tot 18 maanden na introductie software updates uit te rollen. Of het echt zover zal komen is afwachten maar het is in ieder geval zeer goed om te zien dat Vodafone en Google de eigenaren van deze tablets niet zomaar in de steek laten. Hier kan Samsung nog wat van leren. De fabrikant moet nog steeds Android 4.0 ICS updates voor de Galaxy tablets uitrollen.

Meer informatie over de update vind je hier.

Reacties (30)