Samsung lanceert Galaxy Note II met Android 4.1 Jelly Bean

29 augustus 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Galaxy-Note-II

Samsung heeft vandaag tijdens IFA 2012 de opvolger van de populaire Galaxy Note phablet onthuld. Zoals al in veel geruchten naar voren kwam beschikt het nieuwe model over een groter display van 5.5 inch maar dat is niet het enige interessante. Samsung heeft namelijk ook de dual-core processor vervangen voor een quad-core variant en Android 4.1 Jelly Bean toegevoegd.

Galaxy Note II – phablet

De Galaxy Note II is nog steeds Samsung’s idee van een nieuwe categorie die aan de smartphone markt toegevoegd wordt. Het afgelopen jaar is deze categorie omgedoopt tot de phablet categorie. Het apparaat is namelijk te groot om een smartphone te zijn maar ook weer net te klein om tot de tablet categorie te behoren. Wat het ook mogen zijn, Samsung weet wederom een interessant product met aantrekkelijke specificaties neer te zetten.

Galaxy Note II – specificaties

De Galaxy Note II heeft een dunner, lichter en groter (5.5 inch) scherm gekregen maar Samsung maakt nog steeds gebruik van de Super AMOLED techniek voor een hoge helderheid, een diep contrast en diepe zwartwaarden. Het display heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels en een beeldverhouding van 16:9. Verder beschikt de phablet over een quad-core 1.6GHz Exynos processor, 2GB aan werkgeheugen, Wifi, 3G/4G, GPS, NFC Bluetooth en 16GB, 32GB of 64GB aan opslaggeheugen. Aan de voorzijde bevindt zich een 1.6 megapixel camera voor videogesprekken en aan de achterzijde een 8 megapixel camera voor video-opnamen. Vanzelfsprekend wordt het apparaat standaard weer uitgerust met de S-Pen stylus. Samsung heeft ook een grotere 3100mAh batterij toegevoegd.

Reacties (0)