Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung onthult ATIV Smart PC’s; Windows 8 tablets met keyboard dock

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 20:23 CategorieHardware

Samsung heeft vandaag tijdens IFA 2012 niet alleen een volwaardige Windows RT tablet onthuld in de vorm van de ATIV Tab maar ook twee Smart PC’s die onder de ATIV noemer vallen. Samsung gebruikt deze noemer voor alle producten die draaien op het nieuwe Windows 8 besturingssysteem van Microsoft. De ATIV Smart PC’s zijn hybride tablets met keyboard dock.

Keyboard dock en S-Pen

De ATIV Smart PC en ATIV Smart PC Pro combineren volgens de Koreaanse fabrikant de kracht van een notebook en het mobiele gemak van een tablet. Je kunt namelijk eenvoudig de tablet los gebruiken wanneer je bijvoorbeeld een game speelt of een film kijkt, maar je kunt ook het keyboard dock aansluiten wanneer je productief wilt werken. Om het productief werken of creatief bezig zijn nog verder te optimaliseren voegt Samsung de bekende S-Pen stylus aan beide apparaten toe. Hiermee kun je het scherm bedienen (naast dat dit met je vingers mogelijk is), tekenen en schrijven.

Samsung ATIV Smart PC (Pro)

Beide ATIV Smart PC’s beschikken over Windows 8 als besturingssysteem, een 11.6 inch display en hebben de mogelijkheid het keyboard dock aan te sluiten. Het verschil tussen beide modellen is voornamelijk binnenin te vinden. De Smart PC beschikt namelijk over een Intel Atom processor terwijl de Smart PC Pro over een krachtigere 1.7 GHz Intel Core i5 processor beschikt. Ook heeft de Pro variant een opslaggeheugen van 256GB en een werkgeheugen van 4GB terwijl de ‘normale’ variant het moet doen met 128GB aan opslaggeheugen en 2GB aan werkgeheugen. Daarbij beschikt de Pro variant over een display met een een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en de SuperBright displaytechniek voor een heldere weergave. De Smart PC moet het doen met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels.

De batterijduur van de ATIV Smart PC is 13.5 uur terwijl de krachtigere ATIV Smart PC Pro zo’n 8 uur mee moet gaan. Ook is het Pro model iets dikker dan de standaard variant (9.9 mm vs. 11.9 mm). Beide modellen beschikken over diverse poorten, zoals USB 2.0 (Smart PC), USB 3.0 (Smart PC Pro), miniHDMI, miniSD en twee extra USB 2.0 poorten op het toetsenbord.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung ATIV Smart PC is vanaf eind oktober in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs vanaf 849 euro. De Samsung ATIV Smart PC Pro is vanaf eind oktober verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 1.299 euro.

Meer informatie

Meer informatie, alle specificaties en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Samsung ATIV Smart PC en Samsung ATIV Smart PC Pro.

 
€ 649,00

Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, volgende dag in huis

Bekijk

Bron: beslist.nl


 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.