Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung presenteert Bluetooth S-Pen headset voor de Galaxy Note 10.1

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2012, 15:48 CategorieAccessoires

Gisteren heeft Samsung de nieuwe Galaxy Note 10.1 tablet met S-Pen stylus in de Verenigde Staten gepresenteerd maar de fabrikant had nog een verrassing in petto voor de aanwezige pers. Zij kregen namelijk allemaal een zogenaamde ‘press kit’ mee naar huis waar normaal gesproken alleen reclame en folders in te vinden zijn. Deze keer gaf Samsung een opvallende accessoire weg in de vorm van de Bluetooth S-Pen stylus.

Deze Bluetooth S-Pen stylus is op het eerste gezicht een grotere versie van de S-Pen stylus die standaard bij de Galaxy Note 10.1 geleverd wordt en dient dan ook vooral voor gebruik wanneer je niet onderweg bent of langere tijd productief wilt zijn met de tablet en stylus. Naast de mogelijkheid om er dus mee te tekenen en te schrijven beschikt de Bluetooth stylus over een belfunctie.

Samsung heeft de BT S-Pen voorzien van een microfoon, een kleine luidspreker en Bluetooth zodat deze te gebruiken is als draadloze headset. Daarbij kun je de pen laten trillen wanneer je een inkomend gesprek krijgt. De 3G variant van de Galaxy Note 10.1 beschikt over de een GSM functie dus je hebt ineens een complete smartphone, van 10.1 inch welteverstaan. Tablet in je hand, pen aan je oor en je hebt geen smartphone meer nodig.

De BT S-Pen voor de Galaxy Note 10.1 heeft een gewicht van 21 gram en werkt middels Bluetooth 3.0. De pen beschikt over een batterij die opgeladen kan worden middels een microUSB aansluiting of de meegeleverde adapter. Wanneer de accessoire op de markt verschijnt en tegen welke prijs is nog niet bekend.

Voor meer informatie kun je terecht op de productpagina van de Samsung Galaxy Note 10.1 of bekijk de belangrijkste conclusies van een groot aantal internationale reviews.

Bron: Engadget  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.