Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung: Ruim een derde van de tablets in Nederland draait op Android

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2012, 18:07 CategorieAndroid

Vanmorgen werd tijdens een persconferentie de Samsung Galaxy Note 10.1 in Nederland gepresenteerd. Toch werd er niet alleen gesproken over de nieuwe tablet met S-Pen stylus, ook werd er aandacht besteed aan de groei van Android binnen de Nederlandse grenzen. Zo zou volgens Samsung inmiddels ruim een derde van de tablets in Nederland uitgerust zijn met Android.

Momenteel zijn er in Nederland ongeveer 1.8 miljoen tablets die actief gebruikt worden en volgens Samsung zal dit aantal de komende maanden flink stijgen. De fabrikant verwacht dat er dit jaar 1.5 miljoen tablets in ons land verkocht zullen worden. Het aandeel Android tablets zal ook alleen maar toenemen, iets dat we terugzien in de stijging van het percentage Android tablets in de afgelopen vijf maanden. Van alle verkochte tablets van januari tot en met juni was 37 procent namelijk een Android variant. Dit percentage ligt een stuk hoger dan de wereldwijde 32 procent die analisten inschatten voor heel 2012.

Samsung Galaxy tablets

Wat het aandeel van Samsung zelf is wordt niet duidelijk maar uit een recent onderzoek bleek dat het marktaandeel van Samsung de laatste maanden gestegen is. Samsung is na Apple de grootste fabrikant op het gebied van tablets en heeft momenteel een marktaandeel van een kleine 10 procent. Met de lancering van de betaalbare Galaxy Tab 2 serie en de high-end Galaxy Note 10.1 heeft Samsung in ieder geval iets interessants voor elk budget.

Dynamische markt

De tabletmarkt zal de komende maanden zeer dynamisch blijven en er zal dus ook nog een hoop veranderen. Enkele belangrijke dingen die nog op de planning staan zijn de lancering van de reeds zeer populaire ASUS Nexus 7 tablet in Europa en de komst van de eerste Windows 8 tablets. Daarbij zou Apple als we alle geruchten mogelijk geloven na de zomer een kleinere en goedkoper iPad op de markt brengen.

Bron: Nu.nl

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.