Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony introduceert de VAIO Tap 20 met 20 inch display

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 13:22 CategorieHardware

Er zijn al een heleboel nieuwe tablets gepresenteerd tijdens de IFA 2012, en ook Sony heeft een nieuwe Windows 8 tablet laten zien. Het gaat om de VAIO Tap 20, “de Touch PC voor de hele familie”, aldus Sony. Deze tablet wordt in tegenstelling tot veel andere Windows 8 tablets zonder dock geleverd maar beschikt wel over een kickstand.

De VAIO Tap 20 beschikt daarnaast een draadloos toetsenbord en muis, en over een enorm scherm van 20 inch (50,8 cm).  Sony richt zich met deze tablet vooral op families. In het persbericht worden ddrie situaties omschreven waar de VAIO Tap 20 gebruikt zou kunnen worden. Plat op tafel, schuin (leunend op een standaard/kickstand) of rechtop, zodat je de tablet ook als echte desktop PC kunt gebruiken.

Beeld en audio

Sony heeft kosten noch moeite gespaard tijdens de ontwikkeling van deze tablet. Sony’s eigen Mobile BRAVIA Engine 2 wordt meegeleverd wat haarscherpe en natuurgetrouwe filmbeelden moet opleveren. Naast beeld heeft het bedrijf ook aan geluid gedacht. De VAIO Tap 20 beschikt namelijk over een heuse subwoofer. In combinatie met de andere speakers en de zogeheten ‘S-Force Front Surround 3D’ techniek van Sony moet deze tablet een surround sound ervaring bieden.

NFC en apps

De VAIO Tap 20 beschikt ook over NFC (Near Field Communication).  Hiermee kun je gemakkelijk verbinding maken met andere NFC-compatible apparaten door met het ene apparaat het andere apparaat aan te raken. Naast hardware mogelijkheden levert Sony ook een drietal apps gericht op families: Family Paint (teken en schilderapp), Fingertapps Organizer (bijhouden van de familieagenda) en Socialife (een sociale hub voor al je sociale media).

Specificaties en prijzen

De VAIO Tap 20 wordt in verschillende versies geleverd. Je kunt de tablet met zowel Windows 8 als Windows 8 Pro aanschaffen. Intern geheugen is verkrijgbaar tussen de 4GB en 8GB en de harde schijf die wordt meegeleverd varieert van 750GB tot 1TB. De resolutie van het 20 inch touchscreen is 1600 x 900 pixels.  

De tablet beschikt over een USB 3.0 poort, waardoor bestandsoverdracht zeer snel zal gaan. Ook een 1,3 megapixel webcam is standaard aanwezig. Mocht 750 GB of 1 TB te weinig zijn voor al je films, muziek en bestanden, dan beschikt de VAIO Tap 20 ook over een SD kaart slot. 

Al dit moois zal voor ongeveer 1.100 euro over de toonbank gaan. De Sony VAIO Tap 20 ligt vanaf eind oktober in de winkels.

Sony presenteerde deze week ook een nieuwe Xperia Tablet S met Android 4.0 Ice Cream Sandwich en de VAIO Duo 11 hybride tablet met Windows 8. • Delen:

Reacties

 1. mklwrmrdm
  30 augustus, 2012 om 13:33

  Whoeps, dat had een nieuwe iMac kunnen zijn :-)

  • Andre Woons
   30 augustus, 2012 om 15:09

   Had gekund ja, maar een iMac is geen tablet ;)

 2. tmp
  30 augustus, 2012 om 17:06

  windows 8 gaat het winnen trouwens een mooie ipad concurrent denk ik

 3. aj
  01 september, 2012 om 10:04

  de HDMI van de sony vaio tap 20…… is die in- of out put? als het input is zou ik hem best willen hebben want dan kan ik ook mijn xbox eraan sluiten. ^_^

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.