Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony komt na de zomer met PlayStation Mobile voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op15 augustus 2012, 10:54 CategorieAndroid

Sony heeft haar eigen Tablet S en Tablet P tablets uitgerust met een PlayStation Suite waardoor het mogelijk is een select aantal PlayStation games op de apparaten te spelen. Eind vorig jaar gaf de fabrikant al aan dat de mogelijkheid om PlayStation games te spelen op termijn ook naar andere tablets zou komen en inmiddels heeft Sony meer details over PlayStation Mobile vrijgegeven.

Tijdens Gamescon 2012 heeft Sony de PlayStation Mobile gaming dienst officieel gepresenteerd. De dienst moet het het mogelijk maken games te spelen op nagenoeg elk platform, of je nu een smartphone, tablet of ander mobiel apparaat hebt. Het mooie is dat de ondersteuning niet alleen geldt voor apparaten van Sony zelf. Ook andere fabrikanten kunnen een licentie afnemen en zo gebruikers toegang geven tot de dienst.

Wanneer een gebruiker een spel aankoopt via PlayStation Mobile dan kan dit spel gespeeld worden op alle compatibele apparaten zoals de PlayStation, Vita en een tablet, zonder het spel opnieuw te hoeven komen. Er zijn al fabrikanten die een licentie afgenomen hebben. Onder meer ASUS, HTC en WikiPad zouden de dienst willen integreren in nieuwe producten. Ook de nieuwe Sony Xperia Tablet zal natuurlijk ondersteuning voor PlayStation games bieden.

In de herfst zal PlayStation Mobile gelanceerd worden met in eerste instantie een aanbod van meer dan 30 games. Helaas behoort Nederland niet tot de eerste landen waar de dienst te gebruiken is.

Als onderdeel van de review van de Sony Tablet S hebben we een uitgebreide video gemaakt van de PlayStation functies en mogelijkheden.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.