Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert de PRS-T2, een lichte en dunne eReader

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2012, 15:25 CategorieHardware

Sony introduceert vandaag een nieuwe e-reader in de vorm van de dunne en lichte PRS-T2 Reader. Deze met Wifi uitgeruste eReader is de opvolger van de PRS-T1 Reader en moet onder meer een hogere snelheid, een slanker design en een intuïtievere bediening bieden. Voor 140 euro is de PRS-T2 Reader vanaf september te koop in Nederland.

De nieuwe Sony Reader heeft een 6 inch display waarop volgens Sony teksten duidelijk, met extra hoog contrast en zonder enige schermreflectie, zowel in huis als buiten in fel zonlicht, weergegeven worden. De Sony PRS-T2 maakt gebruik van de E-ink Pearl technologie in combinatie met een Infrarood Dual-Touch Screen. Het grote verschil met de vorige generatie Readers is dat het gebruik nog vloeiender en vlotter moet gaan.

Ook het design is volgens de fabrikant verder verfijnd. Zo is de nieuwe Reader lichter en heeft drukknoppen in reliëf voor een eenvoudige bediening. De verbeterde batterijduur moet volgens Sony zorgen voor 2 maanden lang leesplezier met één laadbeurt.

Dankzij het verbeterde contextmenu van deze Reader en een WiFi verbinding zoek je gemarkeerde woorden en passages snel en makkelijk op via Wikipedia of Google. Via Facebook kun je vrienden laten weten wat je leest en je ervaringen delen. De Reader integreert voor het eerst ook de cloud-based verzameldienst Evernote. Markeer je favoriete citaten en passages in het boek dat je leest en upload deze naar de cloud. Met Evernote Clearly kun je artikelen en webclips uploaden via je pc, tablet of smartphone. Met een WiFi verbinding download je de content naar het apparaat en lees je je opgeslagen inhoud op je Reader.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe Reader PRS-T2 kan vanaf begin september besteld worden in rood, wit of mat zwart  voor een prijs van 140 euro. Er zijn ook accessoires verkrijgbaar zoals het hoesje met leeslamp in bijpassende kleuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.