Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony lanceert Xperia Tablet S, prijs vanaf 399 euro

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 16:53 CategorieAndroid

Sony heeft tijdens de persconferentie op IFA 2012 haar nieuwste tablet onthuld; de Xperia Tablet S. De tablet beschikt over hetzelfde opgevouwen magazine design en hetzelfde 9.4 inch displayformaat van de vorig jaar gelanceerde Tablet S maar kent een aantal belangrijke verbeteringen waaronder een quad-core Tegra 3 processor en een slanker en lichter ontwerp.

Eigenlijk is de Xperia Tablet S geen grote verrassing meer. Nagenoeg alle specificaties zijn de afgelopen weken via verschillende kanalen uitgelekt. Ook lekten de prijzen van de verschillende modellen en accessoires al uit.  Toch is het interessant om de belangrijkste features en functies nogmaals onder elkaar te zetten.

Sony Xperia Tablet S

De Sony Xperia Tablet S is nog steeds een 9.4 inch tablet met het opgevouwen magazine design maar de behuizing is deze keer van aluminium gemaakt. Ook het display is niet veel veranderd. Je krijgt een TruBlack IPS LCD display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Qua processor is het nieuwe model een flinke verbetering. Sony heeft namelijk een 1.5 GHz quad-core Tegra 3 processor toegevoegd. Daarnaast krijg je onder meer 1GB aan werkgeheugen, 16GB of 64GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader Wifi, Bluetooth 3.0, optioneel 3G, een 1 megapixel camera aan de voorzijde, een 8 megapixel camera aan de achterzijde en een infrarood zender voor het bedienen van een TV. Via een adapter kan de tablet op een PC of TV aangesloten worden. De tablet weegt 570 gram en is 8.8mm dik.

De Sony Xperia Tablet S draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich met minimale aanpassingen van Sony zelf. Helaas dus nog geen Android 4.1 Jelly Bean maar Sony heeft reeds aangegeven dat er binnen niet al te lange tijd een update uitgerold zal worden. Wel levert Sony een groot aantal interessante applicaties mee, is de afstandsbediening applicatie uitgebreid en kun je gebruikersprofielen binnen Android aanmaken. Meer over de software lees je op deze pagina.

Video

Prijs en beschikbaarheid

Het 16GB model zal zowel in een Wifi-only als 3G variant komen. De 64GB versie wordt alleen als Wifi-only variant gelanceerd.

De Xperia Tablet S zal in september nog op de markt verschijnen. De adviesprijs bedraagt 399 euro voor het 16GB Wifi-only model, 529 euro voor het 16GB Wifi + 3G model (verschijnt in oktober) en 599 euro voor het 64GB Wifi-only model. Daarnaast wordt er een groot aantal accessoires uitgebracht, waaronder een keyboard, een dock en een speaker.

De Xperia Tablet S kan reeds gereserveerd worden op de website van Sony.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.