Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony onthult VAIO Duo 11 tablet met slider keyboard

Geschreven door
Geplaatst op29 augustus 2012, 19:19 CategorieHardware

We hebben hem al een paar keer voorbij zien komen maar Sony heeft vandaag tijdens IFA 2012 de VAIO Duo 11 slider tablet onthuld. Deze tablet draait op het nieuwe Windows 8 besturingssysteem en is uitgerust met een keyboard dat onder de tablet uitgeschoven kan worden. Vanaf eind oktober moet de VAIO Duo 11 in Nederland verschijnen voor een prijs van 1.400 euro.

Sony VAIO Duo 11 – slider keyboard

De Sony VAIO Duo 11 is volgens de fabrikant een perfect apparaat voor zowel het consumeren van media als het productief bezig zijn. Het keyboard kan simpel onder de tablet vandaan geschoven worden om lange teksten te tikken en je schuift het keyboard terug wanneer je puur met het touchscreen wilt werken. In beide gevallen moet de tablet voldoende snelheid en kracht bieden want Sony heeft het apparaat uitgerust met de nieuwste generatie Intel Core processors.

Sony VAIO Duo 11 – specs

De tablet beschikt over een 11.6 inch tablet met een Full HD 1080p OptiContrast display en ondersteuning voor een active digitzer stylus welke meegeleverd wordt. Je hebt de keuze uit een Intel Core i3, i5 of i7 processor, 4GB of 8GB aan werkgeheugen en daarnaast kun je kiezen voor 128GB of 256GB aan intern SSD opslaggeheugen. Verder beschikt de tablet over NFC ondersteuning voor draadloze communicatie, Wifi, Bluetooth 4.0, GPS, een microSD card reader en HD camera’s aan de voor- en achterzijde. De tablet beschikt over USB 3.0, HDMI, Ethernet en VGA poorten. De tablet weegt 1.3 kilogram en heeft een afmeting van 320 x 17,85 x 199 mm.

Sony VAIO Duo 11 – software

Qua software krijg je de voor Intel processors ontwikkelde versie van Windows 8 (of Windows 8 Pro). Ook levert Sony een aantal applicaties mee. Met Active Clip werk je foto’s en schema’s bij zonder dat je over speciale beeldbewerkingsvaardigheden moet beschikken. Met Note Anytime for VAIO maak je handgeschreven notities met de digitale pen, net als met een echt notitieboek. Verder is er ook een add-in voor PowerPoint waarmee je je presentaties extra impact geeft. Met behulp van de digitale pen benadruk je punten terwijl je praat en leg je de feedback van het publiek vast.

Toch zijn de apps niet alleen voor de productieve mensen en creatievelingen. Via de One-Touch functie is eenvoudig muziek te luisteren en zijn foto’s te bekijken op NFC compatibele Sony apparaten. Dankzij de One-Touch functie is bijvoorbeeld muziek te luisteren die op je VAIO opgeslagen is via de Bluetooth hoofdtelefoon of luidsprekers. Verder heb je ook op toegang tot miljoenen muzieknummers en radiozenders via de Music Unlimited service van het Sony Entertainment Network.

Prijs en beschikbaarheid

Vanaf eind oktober is de Sony VAIO Duo 11 te koop voor een prijs vanaf 1.400 euro. Rond deze tijd wordt ook de Surface Voor Windows 8 Pro tablet van Microsoft gelanceerd, een direct concurrent van de VAIO Duo 11.

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.