Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony Xperia Tablet S nu te bestellen in Nederland, vanaf 399 euro

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2012, 11:51 CategorieAndroid

Sony heeft deze week tijdens IFA 2012 de nieuwe Xperia Tablet S aangekondigd. En, in tegenstelling tot andere fabrikanten, zorgt Sony er ook voor dat het model binnenkort al in Nederland te koop is. Inmiddels is de 9.4 inch Xperia Tablet S met het opvallende opgevouwen magazine design en Android 4.0 Ice Cream Sandwich al te bestellen in Nederland.

Sony Xperia Tablet S

De Xperia Tablet S is de opvolger van de vorig jaar gelanceerde Tablet S. Qua uiterlijk lijkt Sony weinig veranderd te hebben. Zo krijg je nog steeds het aparte design en een 9.4 inch display. Wel heeft Sony de behuizing compleet van aluminium gemaakt en is de tablet een stuk lichter en slanker dan zijn voorganger. Maar, natuurlijk zijn er binnenin meer verbeteringen te vinden.

Zo beschikt de tablet nu overeen quad-core Tegra 3 processor met een kloksnelheid van 1.5GHz. De eerste generatie Tablet S moest het doen met een dual-core variant. Verder krijg je onder meer een IPS display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 16GB of 64GB aan opslaggeheugen, twee camera’s, een microSD card reader, Bluetooth 3.0, Wifi en optioneel 3G. De tablet beschikt niet over HDMI en USB aansluitingen maar volgens Sony is dit middels een adapter simpel op te lossen. Ook beschikt het nieuwe model weer over een infrarood poort voor bediening van je TV.

Qua software beschikt de Xperia Tablet S over Android 4.0 Ice Cream Sandwich maar Sony heeft al aangegeven dat er binnenkort een update naar Android 4.1 Jelly Bean uitgerold zal worden. Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Sony Xperia Tablet S.

Sony Xperia Tablet S kopen

De tablet moet binnen twee weken op voorraad zijn in Nederland maar je kunt alle modellen reeds reserveren. Op de website van Sony en bij Tabletcenter.nl kun je kiezen uit een 16GB Wifi-only variant (399 euro), een 16GB Wifi plus 3G variant (519/529 euro) en een 64GB Wifi-only variant (599 euro).  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.