Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spraakassistent Nina maakt spraakbesturing binnen apps mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2012, 14:12 CategorieAndroid

We kennen natuurlijk de spraakassistenten voor iOS en Android al maar deze systemen werken alleen binnen het besturingssysteem zelf en niet binnen applicaties van derden. Het Amerikaanse bedrijf Nuance staat al enige tijd bekend om spraakbedieningssoftware voor diverse toepassingen maar het nieuwe Nina moet meer mogelijkheden naar iOS en Android brengen.

Nina werkt in principe hetzelfde als de spraakbediening middels onder meer Siri maar heeft als voordeel dat deze spraakbediening binnen applicaties gebruikt kan worden. Zo kun je binnen een applicatie van een reisorganisatie middels spraak een vliegticket boeken of kun je in de app van je bank middels spraak een bedrag overboeken. Ook kan Nina analyseren wie er tegen de smartphone of tablet praat en biedt hierdoor een extra mogelijkheid je mobiele apparaat te beveiligen.

Volgens de ontwikkelaar is Nina ook intelligent genoeg om de gebruiker te leren kennen en zo op termijn opdrachten die middels spraak ingevoerd worden nauwkeurig uit te kunnen voeren. Een klein nadeel is dat spraakassistent Nina alleen te gebruiken zou zijn wanneer verbonden met het internet aangezien de software gebruik maakt van Nuance’s Voice Assistant Cloud.

Nuance heeft inmiddels een SDK ontwikkeld voor iOS en Android waarmee ontwikkelaars van applicaties aan de slag kunnen. Ontwikkelaars moeten zich bij Nuance aanmelden om vervolgens in aanmerking te komen voor een licentie. Voorlopig richt Nuance zich met name op de grotere (Amerikaanse) bedrijven.

Bron: Mashable

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.