Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba AT300 close-up: Browse-ervaring

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2012, 10:26 CategorieClose-up

Internetten is een van die dingen waar ik bijna altijd liever mijn tablet voor pak dan dat ik naar mijn bureau moet lopen. Een tablet is namelijk over het algemeen uitermate geschikt als casual browse-apparaat. In onderstaand filmpje probeer ik dan ook een indruk te geven van de browse-ervaring die de Toshiba AT300 tablet te bieden heeft.

Toshiba AT300 browse-ervaring

Omdat deze tablet nog op Ice Cream Sandwich draait is de standaard browser nog steeds de browser die we van eerdere Android versies kennen. Ik was erg blij verrast toen ik er na een paar minuten internetten achter kwam dat de standaard browser op deze hardware meer dan acceptabel draait. Ik heb weinig last van crashes gehad en het renderen van de pagina’s ging in de meeste gevallen precies zoals je het verwacht. Het blijft jammer dat de standaard Android browser als mobiele browser herkend wordt door veel websites en je het vaak in eerste instantie dus moet doen met een uitgeklede mobiele versie van een website. Gelukkig werkt op de meeste pagina’s de “vraag desktop versie op” optie uit het menu goed en kun je daarna met de volledige website aan de gang.

Naast de standaard browser heb ik ook even gekeken naar Chrome voor Android. Chrome voor Android is sinds de komst van Jelly Bean uit bèta en wordt met deze nieuwe Andorid versie zelfs standaard meegeleverd. Chrome is op bijna alle platformen de beste browser en zo te zien is dat op Android niet anders. Vooral fijn zijn de functies die je in staat stellen je bookmarks synchroon te houden, de tabblad-synchronisatie en natuurlijk het toegang hebben tot je geschiedenis en inloggegevens van verschillende websites die je regelmatig bezoekt.

De browse-ervaring die je op de Toshiba AT300 krijgt is best een goede, en dat staat in schril contrast met sommige andere Android tablets. Ik denk nog steeds dat de combinatie tussen een snel DDR3 geheugen en een krachtige Tegra 3 processor hiervoor verantwoordelijk is, maar ook het weglaten van onnodige extra’s als een skin kan hier mee te maken hebben.

Voor mij is het een belangrijke indicator hoe vaak ik een tablet pak om even snel een van mijn favoriete website te openen. Vaak merk ik dat ik dan toch automatisch naar mijn eigen iPad grijp in plaats van de tablet die ik op dat moment aan het reviewen ben. In het geval van deze Toshiba AT300 is dit niet nodig geweest en dat is een prima teken dat de browse-ervaring gewoon goed genoeg is.

Toshiba AT300 close-ups

Deze ‘Close-up’ is een onderdeel van de volledige review van de Toshiba AT300, nadat alle onderdelen verschenen zijn komt er ook een volledige review waarin je alle informatie in één keer kunt vinden.

Toshiba AT300 specificaties en prijzen

Meer informatie, alle specificaties, de laagste prijzen en de laatste nieuwtjes vind je op de productpagina van de Toshiba AT300.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.