Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba lanceert Satellite U920t Windows 8 tablet met slider keyboard

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2012, 19:09 CategorieHardware

Toshiba doet vandaag van zich spreken tijdens IFA 2012. Vanmorgen bespraken we de nieuwe u925t laptop/tablet met uitschuifbaar keyboard al, maar inmiddels is gebleken dat dit model niet naar Europa zal komen. In plaats daarvan introduceert Toshiba de Satellite U920t met nagenoeg dezelfde specificaties. Zo beschikt de tablet over Windows 8 software en een 12.5 inch display.

Toshiba Satellite U920t

Toshiba noemt de U920t een ultrabook, en dat is het qua specificaties misschien ook, maar het ontwerp doet toch echt denken aan een tablet met slider keyboard. Dit kennen we onder meer van de vorig jaar gelanceerde ASUS Eee Pad Slider. Deze Satellite U920t combineert volgens de fabrikant het gebruiksgemak en de prestaties van een laptop met de opstart/reactiesnelheid en het gebruiksgemak van een tablet. Het 31,8 cm (12,5 inch) grote aanraakscherm kan eenvoudig van de laptop- in de tabletstand gezet worden. Het apparaat is volgens Toshiba het alternatief voor gebruikers die behoefte hebben aan een veelzijdige mobiele computer in een bijzonder compact formaat. Daarbij kun je het apparaat tablet-only (met keyboard onder het display) gebruiken wanneer je content consumeert, terwijl je het keyboard uitschuift wanneer je productief wilt werken.

De Toshiba Satellite U920t beschikt onder meer over een 12.5 inch IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en Gorilla Glass bescherming, een Intel Core i5 processor, een Intel HD 4000 grafische processor, maximaal 256GB SSD opslaggeheugen, een volwaardige HDMI poort, twee volwaardige USB 3.0 poorten, en een SD card reader. Verder is de tablet uitgerust met Wifi, Bluetooth 4.0, WiDi ondersteuning, een 1,0 megapixel camera met een Ambient Light Sensor aan de voorzijde en een 3,0 megapixel camera met Auto Focus aan de achterzijde. Een van de twee USB poorten ondersteunt Sleep-and-Charge, een functionaliteit die het mogelijk maakt aangesloten smartphones, MP3-spelers of andere draagbare elektronische apparatuur op te laden, zelfs als de ultrabook uitstaat.

De Satellite U920t combineert een zilverkleurige magnesium behuizing met een gedetailleerde palmrest: het onderste deel is middenbruin en heeft een weefselstructuur. Het toetsenbord met zijn matte, zwarte tegeltoetsen en LED backlight completeert het design van deze ‘convertible Ultrabook’.

Specificaties

 • 12,5 inch IPS display met 300 NIT, plus 5-point touch input
 • 1.366 x 768 pixels
 • Anti-vingerafdrukcoating op krasbestendig Corning Gorilla Glass
 • Nieuwste generatie Intel Ultrabook-chipset/graphics 
 • RAM: tot 8 GB DDR3 (1.600 MHz)
 • SSD met maximaal 256 GB
 • WLAN (802.11b/g/n), Bluetooth 4.0, Intel Wireless Display 3.5
 • 2 x USB 3.0, Sleep-and-Charge, HDMI, SD-kaartlezer, Audio Combo Jack
 •  Sensoren: GPS, Gyroscope, Ambient Light, Magnetometer, Intel Sensor Solution
 • Camera: 1,0 MPixel (voorzijde), 3,0 MPixel (achterzijde)
 • Stereoluidsprekers met SRS Premium Sound 3D
 • Gewicht: vanaf 1,45 kg
 • Afmetingen (B x D x H): 326,5 mm x 213 mm x 19,9 mm
 • Besturingssysteem: Windows 8 (64 bit)

Toshiba Satellite U920t hands-on video

Hieronder vind je een eerste indruk van de Satellite U920t, gemaakt door The Verge.

Beschikbaarheid en prijs

De Satellite U920t is naar verwachting leverbaar in het vierde kwartaal van 2012 tegen een adviesprijs van 1.199 euro.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.