Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toshiba zegt voorlopig ‘nee’ tegen Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2012, 23:40 CategorieBesturingssystemen

Toshiba heeft officieel bevestigd niet op korte termijn Windows RT tablets te gaan produceren. Wegens het minimale tijdsbestek en vertraging van componenten is een tijdige lancering onmogelijk. Wel heeft Toshiba aangegeven zich in de toekomst alsnog te willen focussen op de ontwikkeling van Windows RT tablets.

Deze bevestiging van Toshiba sluit aan bij de blogpost die Microsoft gisteren schreef. Hierin noemde de softwaregigant namelijk Lenovo, ASUS, Samsung en Dell als eerste fabrikanten van Windows RT tablets maar Toshiba, ook een van de fabrikanten die deel zou nemen aan de eerste ronde tablets, ontbrak. Samsung, Dell en Lenovo hebben nog geen Windows RT tablets officieel bekendgemaakt. Alleen ASUS (Tablet 600) en Microsoft (Surface tablet) hebben modellen aangekondigd.

Concepten

Eerder dit jaar nog toonde Toshiba twee Windows RT gebaseerde concepten. Deze modellen werden op de Computex beurs in Taiwan gepresenteerd. Het betrof hier een tablet met docking-station en een slider model met schuifbaar toetsenbord. Of Toshiba deze concepten in de toekomst alsnog verder gaat ontwikkelen is niet bekend.

Dan maar Windows 8

Op dit moment richt het bedrijf zich voornamelijk op Windows 8 producten en wil daarmee de markt betreden. Welke tablets met Windows 8 en een x86 (Intel) processor Toshiba binnenkort op de markt zal brengen is nog niet duidelijk. Het Windows RT project is tijdelijk in de koelkast gezet, hier wordt op later moment verder op door ontwikkeld.

Meer informatie over de verschillende versies van het besturingssysteem van Microsoft lees je in het artikel over de verschillen tussen Windows RT en Windows 8.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.