Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows 8 krijgt RTM status

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2012, 21:44 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft vandaag bevestigd dat Windows 8 de RTM (Release to Manufacturing) status heeft gekregen. Dit betekent dat de ontwikkeling van het Windows 8 besturingssysteem zo goed als klaar is en dat de code naar alle partners verstuurd kan worden.

De code die wordt verstuurd naar alle hardwarefabrikanten heeft het buildnummer 9200. 16384.win8_rtm.120725-1247. Verder zijn nog enkele data bekend gemaakt waarop men Windows 8 alvast kan downloaden:

  • Mensen die bezitten over een MSDN- of TechNet-account kunnen Windows 8 vanaf 15 augustus downloaden
  • Microsoft Software Assurance-houders en leden van het Microsoft Partner Network kunnen Windows 8 vanaf 16 augustus downloaden

15 augustus is daarnaast een belangrijke datum omdat op die dag de Windows Store officieel haar deuren opent. Ook ontwikkelaars zullen op 15 augustus toegang krijgen tot het Windows Dev Center zodat ze alvast kunnen beginnen met het publiceren van hun applicaties voor Windows 8.

Goed nieuws dus! Vanaf dit moment kunnen fabrikanten van tablets dus echt gaan testen met Windows 8, wat de uiteindelijke kwaliteit van de tablets alleen maar ten goede kan komen. Daarnaast hebben ruim 16 miljoen mensen Windows 8 getest in de vorm van pre-release versies, wat Windows 8 het meest geteste besturingssysteem tot nu toe maakt.

Windows 8 tablets

In totaal hebben de fabrikanten nog een kleine 3 maanden voordat de eerste Windows 8 tablets (waaronder de Microsoft Surface tablets en de ASUS Tablet 810) op de markt komen. In die kleine 3 maanden hebben ontwikkelaars zoals gezegd ook tijd om hun applicaties alvast klaar te stomen voor de release.

Vanaf 26 oktober zal Windows 8 in de winkels liggen en zijn ook de eerste tablets te koop. Microsoft heeft reeds aangegeven dat haar Surface voor Windows RT tablets in ieder geval vanaf dat moment via de online shop van de softwaregigant te koop zullen zijn.

Bron: Microsoft

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.