Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT tablets krijgen Preview versie Office 2013, zonder macro’s

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2012, 15:57 CategorieMicrosoft

Afgelopen juni presenteerde Microsoft de nieuwste versie van Office die speciaal ontwikkeld is voor het nieuwe Windows 8 besturingssysteem. Aangezien Windows 8 met name gefocust is op touch-apparaten als tablets heeft Office 2013 ook een speciale touch-interface gekregen en wordt het softwarepakket zelfs gratis geleverd op Windows RT tablets met een ARM processor.

Tijdens de presentatie van Office 2013 werd al duidelijk dat het pakket dat vooraf geïnstalleerd wordt op Windows RT tablets een ietwat uitgekleden versie zou zijn en The Verge heeft vandaag van bronnen bij Microsoft vernomen welke functies zullen ontbreken. Microsoft heeft er voor gekozen een Preview versie van Office 2013 voor Windows RT tablets te gebruiken om een lange batterijduur en een stabiel functioneren te verzekeren. Zo worden macro’s – een reeks opdrachten die je kunt laten automatiseren binnen het gebruikte programma -, add-ins van derden en VBA (Visual Basic for Applications) ondersteuning uitgeschakeld in de Preview versie.

Daarnaast wordt er nog een klein aantal features verwijderd maar welke dit precies zijn zal pas duidelijk worden zodra de eerste Windows RT tablets verschijnen. Toch hoef je het niet perse zonder deze elementen te doen. Mocht je ze willen toevoegen is er de mogelijkheid om de Preview versie te upgraden naar een volledige versie welke begin 2013 beschikbaar zal zijn. Hier moet dan wel voor betaald worden.

Windows 8, Windows RT & Office 2013

Lees meer over alle nieuwe functies en features binnen Office 2013 of lees een uitgebreide uitleg over het verschil tussen Windows RT en Windows 8.

Voor meer informatie over Windows 8 kun je terecht in ons Windows 8 archief.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.