Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows RT tablets vanaf 300 dollar?

Geschreven door
Geplaatst op17 augustus 2012, 14:59 CategorieBesturingssystemen

Vooralsnog zijn er vrij weinig details bekend over de prijzen van Windows 8 en Windows RT tablets. Vandaag heeft het hoofd van Lenovo in Noord Amerika, David Schmoock, echter een interessante mededeling gedaan. Hij zegt dat Windows RT tablets mogelijk 300 dollar gaan kosten, wat absoluut een aantrekkelijk prijsniveau is.

In een interview met Bloomberg gaf David Schmoock aan dat Windows 8 tablets met Intel processoren tussen de 600 en 700 dollar gaan kosten, en dat Windows RT tablets met ARM processoren 300 dollar minder gaan kosten. Dit komt dus neer op een prijskaartje van ongeveer 300 tot 400 dollar voor een gloednieuwe Windows RT tablet.

De tablets nog goedkoper maken zou onmogelijk zijn, als de geruchten dat Microsoft 85 dollar vraagt om gebruik te mogen maken van Windows 8 waar zijn. Om een tablet dan bijvoorbeeld voor 199 dollar te verkopen, dezelfde prijs als de Nexus 7, dan blijft er vrijwel geen winst meer over.

Surface Tablets

Microsoft zelf zou volgens geruchten wel bereid zijn om haar Surface met Windows RT voor 199 dollar in de markt te zetten,  met als gevolg financiële verliezen. Wat ze hierdoor volgens de geruchten proberen te bereiken, is dat het Windows 8 ecosysteem heel snel heel veel gebruikers krijgt en daardoor geaccepteerd wordt. Op de lange termijn moet de investering zich dan terugverdienen. 

Prijzen

We zijn benieuwd wat de echte prijzen voor Windows RT en Windows 8 tablets worden. De verschillen tussen Windows RT en Windows 8 hebben we al eens uitgelegd. We verwachten dat de eerste prijzen bekend worden gemaakt tijdens de IFA 2012.

 • Delen:

Reacties

 1. tmp
  20 augustus, 2012 om 11:24

  geniaaal plan (de lage prijs) maar houd wel rekening met de hardware partners die ook windows RT/8 gebruiken;

  Microsoft: laat de kracht zien (gewoon wat hij allemaal kan)
  HP: laat RT vallen want HP maak ook nu gebruik van Ultrabooks op de zakelijke consument en gaat dus ook RT laten vallen maar gaat wel 8 produceren
  ASUS: zal wel komen met een RT/8 tablet maar ze kijken nog even de kat uit de boom
  THOSIBA: zal ook zeker komen met eentje, heb geen idee of hij op de consument of zakelijke gebruik gericht is

  maar tot nu toe lijkt windows RT en 8 heel erg aantrekkelijk en ook omdat het een touh interface heeft en beschikt over een .exe file lezer, dus het is een totaal omgekleede windows. de Live tiles zijn al in andere microsoft -service gezet:
  XBOX menu, Windows Phone, Windows RT/8

  zo wordt alles omgezet naar Live tiles, fantastich alles wordt één! dat wordt net als IOS, eigenlijk wel goed want microsoft -service zijn bijna bij iedereen in huis en werken meestal ook op MAC-pc’s, dus ga zo door micorosft en android vergeet het maar!!

  IOS en Android zijn nu de enigste concurenten, dat is geneens leuk. met een extra cuncurent is het beter en zullen we zien wie beter is met drie concurenten (ik ben voor Microsoft)! ;D

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.