Windows RT tablets vanaf 300 dollar?

17 augustus 2012 1 Minuut 1 Reacties
Windows-8-start

Vooralsnog zijn er vrij weinig details bekend over de prijzen van Windows 8 en Windows RT tablets. Vandaag heeft het hoofd van Lenovo in Noord Amerika, David Schmoock, echter een interessante mededeling gedaan. Hij zegt dat Windows RT tablets mogelijk 300 dollar gaan kosten, wat absoluut een aantrekkelijk prijsniveau is.

In een interview met Bloomberg gaf David Schmoock aan dat Windows 8 tablets met Intel processoren tussen de 600 en 700 dollar gaan kosten, en dat Windows RT tablets met ARM processoren 300 dollar minder gaan kosten. Dit komt dus neer op een prijskaartje van ongeveer 300 tot 400 dollar voor een gloednieuwe Windows RT tablet.

De tablets nog goedkoper maken zou onmogelijk zijn, als de geruchten dat Microsoft 85 dollar vraagt om gebruik te mogen maken van Windows 8 waar zijn. Om een tablet dan bijvoorbeeld voor 199 dollar te verkopen, dezelfde prijs als de Nexus 7, dan blijft er vrijwel geen winst meer over.

Surface Tablets

Microsoft zelf zou volgens geruchten wel bereid zijn om haar Surface met Windows RT voor 199 dollar in de markt te zetten, met als gevolg financiële verliezen. Wat ze hierdoor volgens de geruchten proberen te bereiken, is dat het Windows 8 ecosysteem heel snel heel veel gebruikers krijgt en daardoor geaccepteerd wordt. Op de lange termijn moet de investering zich dan terugverdienen.

Prijzen

We zijn benieuwd wat de echte prijzen voor Windows RT en Windows 8 tablets worden. De verschillen tussen Windows RT en Windows 8 hebben we al eens uitgelegd. We verwachten dat de eerste prijzen bekend worden gemaakt tijdens de IFA 2012.

Reacties (1)