89% van de gedownloade apps is gratis, iOS is het grootst

12 september 2012 1 Minuut 0 Reacties
App-Store-Apple

Een belangrijk onderdeel van mobiele apparaten zijn de applicaties die je ervoor kunt downloaden. Het Amerikaanse Gartner heeft de app downloads van de afgelopen twee jaar geanalyseerd en de verwachtingen voor de komende jaren uitgesproken. Hieruit blijkt dat dat 9 van de 10 gedownloade applicaties de gebruiker niets kost en dat iOS nog steeds koploper is.

Gratis apps

Waar vorig jaar het percentage gratis apps nog op 88,4 procent lag is het dit jaar licht gestegen naar 89 procent. Van de applicaties die wel wat kosten heeft 90 procent een prijs die lager dan 3 dollar is. Deze trends worden volgens Gartner alleen maar heviger. Volgens het onderzoeksbureau zal in 2016 zo’n 93 procent van de gedownloade apps gratis zijn. Van 96 procent van de betaalde apps ligt de gemiddelde prijs in 2016 tussen de 0.99 en 2.99 dollar.

In-app aankopen

Uit deze trend blijkt dat app ontwikkelaars steeds vaker (moeten) kiezen voor andere inkomstenbronnen dan geld vragen voor een app. Denk hierbij aan advertenties in applicaties maar vooral ook de steeds populairder wordende in-app aankopen. Volgens Gartner bestaat 41 procent van alle app inkomsten in 2016 uit in-app aankopen.

Reacties (0)