Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Toch aantrekkelijke prijzen voor de Acer Iconia Tab Windows 8 tablets?

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2012, 14:17 CategorieHardware

Gisteren publiceerden we een artikel waarin we de prijzen van de Acer Iconia Tab W510 en Iconia Tab W700 uit Nieuw Zeeland bespraken. Een simpele conversie van dollars naar euro’s, rekening houdend met belasting, leidde tot relatief hoge prijzen van 700 en 1.200 euro. Toch lijken de prijzen als we een Italiaanse woordvoerder van Acer mogen geloven nu mee te vallen.

Notebookitalia publiceerde eerder vandaag de prijzen die een woordvoerder van de fabrikant aangegeven heeft. Wel moet hierbij gezegd worden dat de prijzen nog niet definitief zijn, de vanaf-prijzen zijn en met maximaal 100 euro kunnen afwijken. Maar, zelfs dan zouden de prijzen een stuk aantrekkelijker zijn dan de prijzen die we gisteren tegenkwamen/berekenden.

Acer Windows 8 tablets

De Iconia Tab W510, een tablet met een 10.6 inch display, een resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een Intel Clover Trail processor, zou in Europa een adviesprijs van 499 euro krijgen. De grotere variant is de 11.6 inch Iconia Tab W700 met een 1.920 bij 1.080 pixels resolutie en een Intel Ivy Bridge processor. Dit model zou volgens de woordvoerder een prijs van 699 euro krijgen maar dit zou zelfs eind oktober op 599 euro uit kunnen komen.

Prijzen Windows 8 / Windows RT tablets

Dit zijn de eerste prijzen van Windows 8 tablets die daadwerkelijk aantrekkelijk klinken en Acer zou flink wat marktaandeel kunnen pakken wanneer andere fabrikanten boven de 600/700 euro grens blijven. Zo kost de Samsung ATIV Tab 699 euro en zal de ASUS Vivo Tab RT zonder keyboard dock waarschijnlijk 599 euro kosten. Het opvallende hier is dat deze twee tablets op de uitgeklede versie van Windows 8, Windows RT, draaien terwijl de Acer tablets over het volledige Windows 8 besturingssysteem beschikken. Over het algemeen werd aangenomen dat juist de Windows RT modellen goedkoper in de markt gezet zouden worden.

Andere Windows 8 tablets waaraan reeds een prijskaartje gehangen is zijn de Samsung ATIV Smart PC (849 euro), ASUS Vivo Tab (799 euro/dollar) en Sony VAIO Duo 11 slider tablet (1.400 euro).

 • Delen:

Reacties

 1. Nick
  25 september, 2012 om 20:23

  Als Acer dit werkelijk zo speelt zullen ze een enorme aandeel in de windows 8 tablet markt kunnen krijgen. De Acer tablets zijn momenteel de enige twee met een goede prijskaartjes. Vooral de W510 met zijn docking keyboard, compacte bouw en volle windows 8 in plaats van RT zal goede zaken doen bij de gewone consument. Acer hoeft dit niet eens te marketen. De Windows community houdt namelijk zelf alles al nauwlettend in te gaten.

  Toch jammer dat de W700 zonder een docking keyboard komt. Dat zal waarschijnelijk door de grootte komen. Misschien iets voor later?

  • Martijn Chel
   26 september, 2012 om 0:18

   Daar heb je gelijk in. Marketing zal niet eens zo nodig zijn voor diegenen die op de hoogte zijn van de mogelijkheden en de hardware verschijningen van Windows 8, maar ik denk dat er door Microsoft en de fabrikanten toch hard getrokken moet worden aan de bekendheid van tablets, convertibles en hybride modellen.

   • Nick
    26 september, 2012 om 19:56

    Ik krijg de indruk dat Microsoft en de fabrikanten zich op het zakenleven en “core” windows users proberen te richten met de tablets. Het meeleveren van Office 13 met de tablets en hun prijzen laat dit engiszins blijken. De gewone consument wordt naar mijn gevoel een beetje genegeerd. Microsoft heeft het voordeel dat het bedrijfsleven veelvuldig gebruik maakt van producten zoals Windows en Office, waardoor het makkelijker daar binnenkomt. Echter zullen Microsoft en de partners genoegen kunnen nemen met zo’n kleine marge van de tabletmarkt?

   • Martijn Chel
    26 september, 2012 om 22:00

    Meeleveren van Office is alleen op de Windows RT apparaten en die zijn juist voor de ‘core’ Windows gebruikers niet interessant aangezien er maar beperkte desktop mogelijkheden zijn. Met Windows RT focust het bedrijf zich (naar mijn idee) dus echt op consumenten.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.